Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri dopravnej nehode v Hencovciach zahynul 63-ročný chodec
Zdielať na

Pri dopravnej nehode v Hencovciach zahynul 63-ročný chodec

HENCOVCE (OKR. VRANOV NAD TOPĽOU) / Tragický večer v okrese Vranov nad Topľou. Auto tam priamo v obci zrazilo 63-ročného muža. Ak by kráčal po chodníku, zrejme by ešte žil. Lenže Hencovčan išiel po vozovke a po strete s autom ho odhodilo do protismeru, kde zostal nehybne ležať. Hoci 33-ročná vodička okamžite privolala záchranárov, ich snaha na záchranu života nestačila.

"Na linku tiesňového volania 155 bola prijatá tiesňová výzva o poranenej dospelej osobe následkom dopravnej nehody," uviedol Andrej Hirjak z OS ZZS. A to krátko po pol šiestej večer v blízkosti kultúrneho domu priamo v obci Hencovce. Išlo o stret osobného auta s miestnym mužom. I keď vedľa vozovky je chodník, muž po ňom nešiel. "63-ročný miestny muž sa nachádzal na vozovke a tlačil pred sebou ručný vozík. Chodca po strete s vozidlom odhodilo do protismernej časti vozovky, pričom ostal nehybne ležať na
zemi," opísal hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik.

​Auto šoférovala 33-ročná Vranovčanka. Nehodu komentovať nechcela. Po zrážke okamžite privolala pomoc. Záchranári bezodkladne vykonali rozšírenú resuscitáciu. "I napriek rýchlemu zásahu záchranárov, následne lekár rýchlej zdravotnej služby s poľutovaním konštatovať úmrtie u muža, ktorý utrpel poranenia nezlučiteľné so životom," dodal Hirjak.

Možná prítomnosť alkoholu u chodca bude zisťovaná pri pitve. U vodičky bol výsledok jasný hneď. "Vodička bola na mieste podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedol Džobanik. Na miesto prišiel aj znalec z odboru cestnej dopravy. Okrem zrazeného chodca žiadne ďalšie osoby zranenia neutrpeli. Policajti budú zisťovať, aká je miera zavinenia jednotlivých účastníkov kolízie."Dopravní policajti v tomto prípade začali trestne stíhanie pre prečin usmrtenia," dodal Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy