Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pod vplyvom alkoholu týrala svojho manžela. 43-ročná žena si vypočula trest
Zdielať na

Pod vplyvom alkoholu týrala svojho manžela. 43-ročná žena si vypočula trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Pred Okresným sudcom v Považskej Bystrici sa zodpovedala 43-ročná Renáta, obžalovaná za týranie svojho manžela Petra. Muža, s ktorým už aktuálne nežijú, podľa obvinenia trápila roky. A už si za to vypočula aj svoj trest.

43-ročná Renáta neraz napadla Petra v čase, keď ešte spolu žili. A pri ich manželských konfliktoch zakaždým asistoval alkohol. "Týrala svojho manžela slovným ponižovaním, fyzickými útokmi, mala ho biť, kopať, škriabať," uviedol sudca Ivo Hlucháň. Neraz sa snažil pred ňou ujsť. A to aj vtedy, keď dokonca rozbila fľašu, ktorou ho udrela do hlavy. "O to je to neprijateľnejšie, on bol operovaný na hlavu, mal implantát," dodal sudca.

Pri jej poslednom útoku Petra doma dobila, potom ho vyhodila a nechala ležať pred dverami bytu. Krátko na to sa ocitla vo vyšetrovacej väzbe. Teraz nosí na nohe monitorovací náramok a na otázky  TV JOJ odmietla odpovedať. "Na pojednávaní prekvapivo vyhlásila vinu, celé prípravné konanie popierala vinu, bagatelizovala ho," dodal Hlucháň.

Pri vynesení verdiktu sudca prihliadal na jej priznanie

"Súd pristúpil k osobe obžalovanej, ktorá nebola trestaná, k zníženiu trestu 4 roky a 8 mesiacov," uviedol Hlucháň. Nariadil jej aj protialkoholické liečenia ústavnou formou. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je. "Obžalovaná si ponechala lehotu. Pani prokurátorka uviedla, že sa vyjadrí v lehote troch dní, či podá opravný prostriedok," vysvetlil sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy