Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mladý muž najskôr požiadal priateľku o ruku. V ten istý deň ju aj brutálne dokopal a zbil
Zdielať na

Mladý muž najskôr požiadal priateľku o ruku. V ten istý deň ju aj brutálne dokopal a zbil

TRENČÍN / Plánovali svadbu a spoločnú budúcnosť. No už je všetko inak. Namiesto svadobnej sály, sa stretli na súde. Reč je o páriku, ktorý sa pohádal v deň zásnub, kedy slovné útoky prerástli do fyzických. Mladá žena skončila vo vážnom stave v nemocnici. Jej snúbenca obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Ich zásnuby mali takmer tragický koniec

Potom, ako mu povedala áno, skončila v nemocnici a on v policajnej cele. 29- ročného Jána priviezli na súd s putami na rukách. Za mrežami je od chvíle, ako podľa obžaloby brutálnym spôsobom zaútočil na svoju snúbenicu.

"Keď ležala na zemi kopal ju do hlavy, kričal na ňu, že ju zabije, udieral ju do hlavy neznámym predmetom," hovorí prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Len pár desiatok minút predtým ju pritom požiadal o ruku a ona povedala áno. Zásnuby s nimi na jazerách v Lednických Rovniach oslavovali aj ich kamaráti. K útoku došlo potom, ako hostia odišli a na mieste zostali iba snúbenci. 

Muž po útoku odišiel domov

Zranenú ženu našli jej kamaráti. Vo vážnom stave ju previezli do nemocnice. Vypovedala cez telemost. Svojmu bývalému snúbencovi sa stále bojí pozrieť do očí.

Obžalovaný vyhlásil, že je nevinný a svoju snúbenicu zavraždiť nechcel. Podľa jeho slov na to nemal dôvod. "V žiadnom prípade som na ňu nezaútočil, bola to nehoda, kedy som na ňu spadol, kolenom do oblasti hlavy," hovorí obžalovaný. 

Obhajoba namieta právnu kvalifikáciu

Obžaloba z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu je podľa nej prísna. Útočníkovi hrozí až 25 rokov za mrežami. Pojednávanie bude pokračovať 16. februára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy