Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ničivý požiar v Nitre: Jedným z podozrivých je policajt
Zdielať na

Ničivý požiar v Nitre: Jedným z podozrivých je policajt

NITRA / V prípade požiaru polyfunkčnej budovy v Nitre, pri ktorom prišlo 10 rodín o strechu nad hlavou, nastal posun. Podľa informácií televízie JOJ má byť jedným z podozrivých aj policajt z finančnej správy.

Horieť začalo krátko po privítaní nového roka. Okrem desiatich bytov, ktoré zhoreli do tla, je ďalších pätnásť poškodených. Desiatky ľudí si zachraňovalo životy a oheň ich pripravil o domovy. "My sme len utekali, nemysleli sme na nič," opísala situáciu obyvateľka jedného z bytu.

Okolnosti požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Jednou z verzií je aj naďalej to, že všetko spôsobila zábavná pyrotechnika. Podľa informácií TV JOJ ju mal niekto odpaľovať zo strechy. "Dostali sa k nám informácie, že sa tam intenzívne narábalo s pyrotechnikou. Strecha bola drevená, bola tam fólia a už to išlo," povedal Ján Plandora, majiteľ Polygonu. Na streche bol v tom čase údajne aj muž, ktorý pracuje ako kriminalista finančnej správy. Informácie TV JOJ hovoria o tom, že polícia má aj kamerové záznamy. "V záujme objektívneho vyšetrenia okolností prípadu nemôžeme momentálne verejnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Predbežne vyčíslené škody sú obrovské, no hasičom sa podarilo uchrániť aspoň ďalšie poschodia či parkovací dom a autá. "Škoda bola predbežne vyčíslená na 3 milióny eur. Uchránené hodnoty boli približne 10 miliónov eur," informoval Róbert Ambra, krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Nitre. Majiteľ objektu povedal, že byty búdu postupne rekonštruovať. V prvom rade však potrebujú zakryť strechu. "Momentálne robíme na tom, aby som zabránili ďalším škodám, keď začne pršať alebo mrznúť," povedal Plandora.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy