Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Na mieste boli očití svedkovia, nepomohli
Zdielať na

Posun v prípade dobodanej Michalovčanky: Na mieste boli očití svedkovia, nepomohli

MICHALOVCE / V prípade vraždy 46-ročnej Eriky v Michalovciach sú nové informácie. Z analýzy zverejnených kamerových záznamov sme zistili, že priamo na mieste incidentu boli dvaja očití svedkovia. Obeti však napriek zúfalému kriku nepomohli. Zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Detail z bezpečnostnej kamery dokazuje, že v tom čase sa v blízkosti incidentu pohybovali 2 osoby. Tie určite videli súboj Eriky s vrahom a taktiež počuli silné volanie o pomoc. "Vyšetrovanie tejto tragickej udalosti naďalej prebieha. Prebiehajú výsluchy svedkov, aj osôb, ktoré môžu prispieť k objasneniu tejto udalosti," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v v Košiciach, Lenka Ivanová. 

​Dvojica svedkov s vrahom pravdepodobne komunikovala. Ten svoju obeť vzápätí pustil. Erika však nebežala do bezpečia k ľuďom, ale opačným smerom. Vrah ju dobehol a usmrtil. "Použiť sečnú zbraň a usmrtiť niekoľkými bodnými ranami osobu," povedal šéf polície Štefan Hamran. 

​Je pravdepodobné, že polícia pozná identitu dvojice. Zrejme ide o kľúčových svedkov vraždy. Videli ju z bezprostrednej vzdialenosti, no odišli do bočnej uličky. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie ani podrobnejšie informácie až do skončenia vyšetrovania poskytovať nebudeme, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Lenka Ivanová. Svedkovia neposkytli Erike pomoc a ani nezavolali na tiesňovú linku. Jej bezvládne telo bolo nájdené na chodníku až po 30 minútach od incidentu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy