Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bizarná tragická dopravná nehoda si vyžiadala život mladého muža
Zdielať na

Bizarná tragická dopravná nehoda si vyžiadala život mladého muža

ZVOLEN / Tragické bolo ráno v stredu, 11. januára, na R1-tke medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom. O život prišiel mladý vodič, ktorý na ceste dostal šmyk a narazil do stredových zvodidiel. Osudným sa mu ale stalo až vystúpenie z auta.

​Stalo sa to okolo ôsmej ráno, počas dopravnej špičky na diaľnici. Mladý muž, ktorý šoféroval auto smerom na Žiar nad Hronom dostal na ceste šmyk. Neovládateľné auto nabúralo do stredových zvodidiel. Po náraze sa mu podarilo zaparkovať za krajnicou a vystúpil z auta. Zrejme si chcel privolať pomoc. Počas toho ho ale nešťastne zachytilo ďalšie prichádzajúce auto. "Keď vystúpil z vozidla a stál na okraji diaľnice, narazilo od neho prichádzajúce osobné auto, ktoré viedla 44-ročná vodička," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica. 

Priebeh tejto hrozivej nehody videla posádka hasičského auta, ktorá sa práve vracala z iného výjazdu. Stalo sa to takpovediac pred ich očami. Videli vodiča stojaceho pri aute aj následnú kolíziu. Okamžite zastavili a snažili sa pomôcť obom zraneným. "Žiaľ, vyslaní záchranári už mužovi pomôcť nedokázali. Utrpel zranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Na mieste nehody ale ošetrili ženu, ktorá si zranila hrudník a previezli ju do nemocnice.

"V súvislosti s dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala Kováčiková. Všetky ďalšie okolnosti nehody vyšetruje polícia. Na mieste nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy a tiež z odboru súdneho lekárstva.

"V tomto roku ide už o tretiu smrteľnú dopravnú nehodu v banskobystrickom kraji," doplnila Kováčiková. Paradoxne sa všetky tri tragické nehody stali na diaľniciach. Podľa polície sú cesty v tomto období zradné a vyzývajú k opatrnej jazde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy