Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pokus o vraždu: Spolubývajúcu bodol nožom do krku
Zdielať na

Pokus o vraždu: Spolubývajúcu bodol nožom do krku

VÍŤAZOVCE (OKR. HUMENNÉ) / Až 20-ročné väzenie hrozí 39-ročnému mužovi, ktorý minulý týždeň bodol nožom staršiu ženu do krku. Polícia skutok najskôr prešetrovala ako ublíženie na zdraví. Údajného agresora ale napokon obvinili z pokusu o vraždu.

Podľa slov matky poškodenej, napätie medzi dvojicou trvalo niekoľko hodín. Krátko pred desiatou v noci tu napokon museli zasahovať aj záchranári, aj policajti. "V kuchyni domu, po predchádzajúcej konzumácii alkoholických nápojov, prišiel k 46-ročnej žene a nožom, ktorý držal v ruke, ju bodol do krku. Napadnutá žena sa útočníka pokúšala od seba odtlačiť, no muž v útoku pokračoval ďalej," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov sa ale napokon právny kvalifikácia skutku zmenila, a to na vraždu v štádiu pokusu. Policajti údajného páchateľa zo skutku už aj obvinili. Kým on je za mrežami, žena je už doma, no žije v strachu. "Pacientka bola do nemocnice privezená s ľahšími zraneniami. Po ošetrení bola prepustená do domácej liečby," informovala Bianka Krejčíová, hovorkyňa nemocnice v Humennom. "Stále má strach, večer musí mať zasvietené svetlo. Má strach, že to príde dokončiť," povedala matka poškodenej.

Policajti muža odviezli z miesta činu s putami na rukách. Päť nocí strávil za mrežami policajnej cely. Napokon sa s návrhom na vzatie do väzby postavil pred sudcu. Ten rozhodol, že muž pôjde do väzby z viacerých dôvodov. "A to na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti alebo že by mohol ujsť," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdom v Prešovskom kraji. "V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trestná sadzba odňatia slobody na 15 až 20 rokov," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy