Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z krčmy rovno na faru: Opitý muž sa vyzúril v kostole
Zdielať na

Z krčmy rovno na faru: Opitý muž sa vyzúril v kostole

POVAŽSKÁ BYSTRICA / 34-ročný Marián sa za 30-eurovú pokutu vyzúril tak, že ho vlastne vyjde oveľa drahšie. V opitosti rozbil sklenené výplne rímsko-katolíckeho kostola v Považskej Bystrici, a tak si bude musieť siahnuť poriadne hlboko do svojej peňaženky.

Marián si zobral so sebou ťažký kameň a začal vyčíňať v areáli kostola. "Mali sme návštevníka, ktorý si vybúril hnev na našom kostole a na fare," povedal Páter Matej, kaplán farnosti Rozkvet Považská Bystrica. Veriaci mali na fare pokojný večierok, ktorý im zrazu narušila obrovská rana a rinčanie skla. "Kopnutím nohy rozbil okno a následne hodením kameňa rozbil sklenenú výplň dverí," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Dvaja miestni farníci spolu s kaplánom sa za ním hneď rozbehli. "Ja som bežal v šľapkách, jednu som stratil. Naozaj neutiekol ďaleko, podarilo sa nám ho veľmi rýchlo chytiť. My nie sme na to stavaní, keby kládol odpor, veľmi rýchlo nám utečie," vyjadril sa Páter Matej. Marián sa priznal, že príčinou jeho zlosti bola pokuta, ktorú dostal v krčme. "Tam bola privolaná hliadka z dôvodu, že bol opitý, správal sa agresívne a poškodzoval majetok pohostinstva," informovala Kuzmová. "Ale bolo mu to aj ľúto. Povedal, že všetko vráti, všetko zaplatí," povedal Páter Matej.

Škoda, ktorú spôsobil farníkom je predbežne vyčíslená na tisíc eur. Okrem pokuty, ktorú dostal v krčme, tak bude Marián musieť zaplatiť aj škody farníkom. "Nechceme toho človeka odsúdiť, možno mal taký horší deň, hľadal sám seba," zhodnotil situáciu Páter Matej. Ťažko povedať, či bude mať rovnaký názor aj sudca, ktorý tento prípad dostane po ukončení policajného vyšetrovania. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na jeden rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy