Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vývoj prípadu záhadného úmrtia 86-ročného dôchodcu: Bola to vražda, páchateľa už našli aj obvinili
Zdielať na

Vývoj prípadu záhadného úmrtia 86-ročného dôchodcu: Bola to vražda, páchateľa už našli aj obvinili

HAJNÁČKA / V stredu, 4. januára, večer našla žena svojho 86-ročného suseda v jeho dome bez známok života. V prvom momente nič nenasvedčovalo tomu, že išlo o násilnú smrť. Dôchodca ležal na zemi, pri jeho tele nemala byť ani žiadna krv. Prípad už ale prekvalifikovali na obzvlášť závažný zločin vraždy a podarilo sa im zadržať aj páchateľa.

​Už na druhý deň ráno, teda iba pár hodín po tom, ako v rodinnom dome našli telo nebohého dôchodcu, mali kriminalisti vytipovaného podozrivého muža. V jeho dome ale policajti našli iba tehotnú manželku a šesť malých detí. Všetko nasvedčovalo tomu, že muž ušiel a zámerne sa ukrýva. Policajti prehľadávali celú dedinu, hľadali ho u príbuzných či kamarátov, hliadkovali pri výjazdových cestách z obce, pomohli si aj s dronom. Policajtom sa podozrivého muža nakoniec podarilo chytiť už v sobotu, 7. januára, ráno a to v dome jeho matky. Tá býva iba niekoľko desiatok metrov od miesta, kde došlo ku vražde. "Včera iba prišiel, zapálil si cigaretu, trikrát si potiahol a už stáli policajti pred domom. Vybehol a povedal: Ja som Laco, vzdávam sa. To bolo všetko," opísala matka obvineného muža.

"Krajský policajný vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, 33-ročného muža z Hajnáčky," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Jeho blízki si ale myslia, že do domu dôchodcu nešiel s cieľom vraždiť. "Na sto percent tam išiel po jedlo a nie preto, aby mu ublížil. Niečo sa tam podľa mňa muselo udiať," povedala príbuzná. "Nikdy v živote nikomu neublížil. Akokoľvek bol opitý, či sa tackal, či plazil, nič podobné sa ešte nestalo," pokračovala matka obvineného.

Policajná hovorkyňa zatiaľ nekonkretizovala, čo všetko z domu nebohého muža zmizlo, ani to, akým spôsobom ho páchateľ pripravil o život. "Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby," doplnila Mária Faltániová. Obvinený muž je ešte stále v policajnej cele. O jeho väzobnom stíhaní bude sudca rozhodovať možno už v pondelok, 9. januára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy