Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena našla na zemi ležať svojho 86-ročného suseda bez známok života. Mohlo by ísť o cudzie zavinenie
Zdielať na

Žena našla na zemi ležať svojho 86-ročného suseda bez známok života. Mohlo by ísť o cudzie zavinenie

HAJNÁČKA / Policajti vyšetrujú úmrtie 86-ročného dôchodcu. Muž žil dlhé roky sám v rodinnom dome v obci Hajnáčka. V stredu, 4. januára, ho našli mŕtveho ležať na zemi v kuchyni. Lekári, ktorí prehliadali telo, našli viacero zranení a nevylúčili ani cudzie zavinenie.

86-ročného dôchodcu našla v jeho dome suseda. Starší muž už nejavil žiadne známky života. Žena preto zalarmovala policajtov. "Svietilo sa u neho, tak sa dcéra išla pozrieť, či je hore. Ale už nebol hore. Už bol mŕtvy. Našla ho ležať na zemi," uviedol sused. Vzhľadom na vyšší vek pána Jozefa najskôr všetci predpokladali, že by mohlo ísť o prirodzené úmrtie. Podľa informácií TV JOJ ale obhliadajúci lekár na tele nebohého našiel viacero poranení. Na miesto preto ešte v noci prišla aj súdna lekárka z Košíc. "Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová

Policajti teda začali pracovať aj s verziou, že úmrtie dôchodcu mohla spôsobiť aj iná osoba. Ešte večer dôkladne zadokumentovali miesto aj okolie rodinného domu, vrátili sa aj na druhý deň. Stopy a dôkazy tu už hľadali a dokumentovali krajskí kriminalisti. Polícia úmrtie staršieho muža zatiaľ vyšetruje ako usmrtenie. Nie je ale vylúčené, že v priebehu vyšetrovania trestný čin prekvalifikujú. "Vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony a na objasnení tohto prípadu intenzívne pracuje aj tím kriminalistov. Čakáme aj na výsledky znaleckého skúmania," dodala Mária Faltániová.

V malej obci boli všade policajné hliadky. Uniformovaní policajti a aj policajti v civile získavali dôležité informácie. O spoluprácu požiadali aj hasičov. Tí s dronom monitorovali okolie z výšky. Medzi miestnymi sa povrávalo, že hľadajú konkrétne osoby. Môže ísť o podozrivých z úmrtia dôchodcu alebo iba o svedkov, ktorých potrebujú policajti vypočuť. "Prehľadávali aj les, dedinu, ale ešte ich nemajú," povedal miestny obyvateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy