Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kuriózna krádež na Zemplíne: Smädný zlodej si odniesol iba výčap
Zdielať na

Kuriózna krádež na Zemplíne: Smädný zlodej si odniesol iba výčap

HUMENNÉ / Z bufetu si zlodej odniesol celé výčapné zariadenie, no záhadou zostáva, ako sa dostal dnu. Policajti nenašli žiadne stopy po vlámaní. A navyše v priestoroch boli aj oveľa hodnotnejšie veci. Takýto kuriózny prípad prešetrujú policajti na Zemplíne.

Ku krádeži došlo v jednom z bufetov v interiéri humenského zimného štadióna. Hokejový stánok je síce vo vlastníctve mesta, no bufet má v prenájme súkromná osoba. "Tam je nájomca, ktorý prevádzkuje bufet a škoda vznikla práve jemu. Keď to zistili, zavolali políciu. Tá, myslím, že brala už aj odtlačky prstov," uviedol Peter Ždiňak, riaditeľ Správy športových a rekreačných zariadení.

Páchateľ podľa polície prekonal uzamknuté dvere bufetu a z pultu odcudzil výčapné zariadenie, aj keď sa v priestoroch nachádzali aj hodnotnejšie veci. "Nájomca povedal, že tam boli aj iné veci, ktoré nezmizli a boli hodnotnejšie," uviedol Židňak. "Poškodený prevádzkovateľ vzniknutú škodu predbežne vyčíslil na približne tisíc eur," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Záhadou zatiaľ zostáva, ako sa zlodej do bufetu dostal, nakoľko policajti neevidujú žiadne stopy po vlámaní. "Majetok mesta nie je poškodený a žiadne dvere nie sú vylomené. Takže neviem, ako sa tam ten páchateľ dostal," doplnil Židňak. Na miesto prišiel aj kriminalistický technik, ktorý stopy zadokumentoval.

"Zabezpečenie kamerovým systémom tu nie je, ale už to idem riešiť. Máme stretnutie s jednou firmou a ideme riešiť kamerový systém pre budúcnosť, aby sme odstránili takéto situácie," uzavrel Židňak. Policajti tento prípad vyšetrujú ako trestný čin krádeže. Páchateľ je zatiaľ neznámy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy