Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Desivá rodinná oslava: Otec zaútočil nožom na syna
Zdielať na

Desivá rodinná oslava: Otec zaútočil nožom na syna

KROMPACHY / V polovici novembra otriasla krompašskou osadou na Družstevnej ulici brutálna vražda, kedy mladý muž dobodal svoju tehotnú družku. K podobnému činu sa tam schyľovalo aj počas štvrtkového (5. januára 2023) podvečera. Otec zaútočil s nožom na svojho syna. 23-ročný mladý muž ale stihol vybehnúť pred dom, kde odpadol.

Maroša mali do rodičovského domu pozvať na oslavu, kde mladík pod vplyvom alkoholu zaspal. Jeho otec počkal, kým sa zobudil a potom naňho zaútočil. "Keď jeho otec videl, že sa prebudil, trikrát ho bodol nožom. Dvakrát do hrude a aj do ruky," opísala incident Jana Girgová, družka zraneného Maroša. 

Zranený Maroš potom celý od krvi vybehol z domu na ulicu. Tu upútal aj susedov, ktorí zalarmovali pomoc. "Prišiel von, už mal všetko krvavé. Ležal na zemi. Počkali sme ešte, čo sa bude ďalej diať. Medzi sebou sa tam bili, všetci dokopy. Hneď som išiel dnu a zavolal som záchranku," povedal Igor Girga, muž, ktorý privolal pomoc.

Do osady boli vyslané dve záchranárske posádky v sprievode polície. "Mladý muž bol do nemocnice privezený, ale mal len ľahké zranenia, ktoré boli povrchového charakteru a boli mu ošetrené," informovala Martina Pavlíková, hovorkyňa siete nemocníc.

Krompašskí policajti zadržali páchateľa bezprostredne po ich príjazde do osady. Našli ho ešte v dome. Následne páchateľa umiestnili do policajnej cely. "Policajti na mieste zadržali a na osobnej slobode obmedzili jednu osobu, a to 45-ročného miestneho muža. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," upresnila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy