Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž vbehol do cesty prichádzajúcemu autu a ohrozoval posádku krompáčom
Zdielať na

Muž vbehol do cesty prichádzajúcemu autu a ohrozoval posádku krompáčom

BRATISLAVA / Išiel do záhrady, zobral krompáč a chcel nás zabiť. To sú slová Gabriely, ktorá sa vraj s rodinou stala obeťou útoku v Bratislave. Druhá strana má ale na celý incident iný názor.

"Teraz mal krompáč, ale ak by mal zbraň, už tu dnes nie sme," vyjadrila sa vodička Gabriela. Tá spolu s rodinou cestovala na Devín, kde mali naplánovaný spoločný výlet. Všimnúť si mala, že niekto stojí pri kraji cesty, a preto spozornela. Následne jej mal do cesty skočiť muž. "Vystúpili sme s partnerom z auta a opýtali sa, čo deje. Začali na nás slovne útočiť, vyhrážať sa a nadávať nám," pokračovala Gabriela. Druhá strana tvrdí, že Gabriela išla podľa nich na predpísanej 50-ke príliš rýchlo. Muž, ktorý mal útočiť krompáčom, mal jeho manželku, ktorá akurát išla na autobus, v poslednej chvíli zachrániť pred nárazom. "Vyšli sme z brány, urobila som jeden krok a vtedy sa vyrútila zľava tak, že nebyť jeho, zabijú ma," povedala manželka údajného útočníka Romana.

Následne mala rodinka z auta vystúpiť a na ulici sa pohádali. "Začala mi poriadne nadávať," doplnila Romana. Romana nastúpila do autobusu, myslela si, že konflikt sa skončil, a tak odišla. Rodina tvrdí, že muž mal vojsť do záhrady a vytiahnúť na nich krompáč. "Snažil sa dostať dovnútra zadnými dverami, kde sedela malá v sedačke. Keď videl, že sa nemôže dostať dnu, buchol krompáčom po aute. Nechápal som, čo sa deje," uviedol spolujazdec Marek. "Na miesto bola privolaná policajná hliadka, ktorá ho obmedzila na osobnej slobode, zároveň zaistila aj krompáč," informoval hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

"On robil okolo záhrady a mal vonku krompáč, to je pravda," priznala Romana. Romana vo štvrtok, 5. januára, v popoludňajších hodinách z CPZ-tky prepustili domov. "Tam nie je žiadny dôvod, robili fotky auta, pretože oni tvrdili, že ich napadol. Ich výpovede nepotvrdzujú nič," doplnila Romana. "Zažila som šok. Keď človek na vás útočí, ja som sa začala triasť. Klepali sa mi nohy aj ruky, nevedela som naštartovať auto," uviedla Gabriela. Pomôcť pri objasňovaní by mohol aj kamerový záznam. Ten si polícia vyžiadala od Dopravného podniku, v tom čase totiž okolo prechádzal linkový autobus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy