Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
VIDEO: Hrozivá lúpež v Nových Zámkoch. Dôchodkyňu napadol muž počas bieleho dňa
Zdielať na

VIDEO: Hrozivá lúpež v Nových Zámkoch. Dôchodkyňu napadol muž počas bieleho dňa

NOVÉ ZÁMKY / Za bieleho dňa si neznámy útočník v Nových Zámkoch vyhliadol svoju obeť - ženu s kabelkou. Tašky sa chcel zmocniť po tom, ako žena zabočila z ulice medzi domy. Keď sa mu to nepodarilo, strhol ju na zem a dokopal ju.

K útoku došlo krátko pred jedenástou predpoludním, 28. decembra. 69-ročná žena pokojne kráčala s kabelkou v ruke. Z Jiráskovej ulice v Nových Zámkoch odbočila k budove, pred ktorou boli zaparkované autá. Za ňou sa zakrátko vynoril mladší muž, ktorý ju evidentne prenasledoval. "Zozadu sa k nej priblížil a chcel jej vytrhnúť kabelku. Žena ale kabelku držala pevne a nepustila ju ani po tom, čo ju páchateľ potiahol," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Ďalší fyzický útok, ktorý zachytila priemyslená kamera, síce zakrývajú zaparkované autá, ale z pohybov jasne vidieť, že útočník sa aj naďalej pokúšal svojej obeti vytrhnúť kabelku. Začal ju dokonca agresívne kopať, až tak, že jej spôsobil zlomeninu ramennej kosti a odreniny na nohách. Nakoniec bez kabelky ušiel.

Napadnutej žene sa po chvíľke podarilo zdvihnúť zo zeme a v šoku, keď zrejme ešte necítila bolesť, odkráčala preč.

"Novozámockí kriminalisti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po podozrivej osobe. Akékoľvek informácie k jej totožnosti, pohybu alebo pobytu je možné podať polícii na telefónnom čísle 158, prípadne priamo na ktoromkoľvek policajnom oddelení," doplnila Čuháková. Agresívny útočník je 170 až 175 centimetrov vysoký, môže mať 25 až 35 rokov, vlasy má zrejme ostrihané na ježka alebo má začínajúcu plešinu. Má krivý nos ako po zlomenine a chudú tvár bez fúzov. Oblečenú mal tmavomodrú vestu s dvoma bielymi čiarami na ramenách, čiernu mikinu s bielym nápisom, čierne nohavice a čierne tenisky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy