Jasno
16°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Muž bodol manželku nožom do krku. Podľa jeho slov žili spolu aj so svokrou a už to nezvládal
Zdielať na

Muž bodol manželku nožom do krku. Podľa jeho slov žili spolu aj so svokrou a už to nezvládal

VÍŤAZOVCE / Poriadne dramaticky vyzerala noc zo stredy na štvrtok, 5. januára, v obci Víťazovce v humenskom okrese. Na 45-ročnú ženu mal jej muž vytiahnuť nôž a bodnúť ju do krku. Kým ona bojovala v nemocnici, u muža sa čakajúc na vyšetrovateľa svedomie nepohlo. Povedal, že to, čo spravil, neľutuje a že inak sa to riešiť nedalo.

Žili spolu v jednej domácnosti a podľa slov muža spolu s matkou zranenej ženy. K tomu, čo ho k útoku viedlo, nepovedal veľa, iba toľko, že situáciu neuniesol. "Mal som odpor voči zneužívaniu mojich psychických síl. Už som to nezvládal," vyjadril sa zadržaný muž. Bolo okolo pol desiatej v noci, keď do obce Víťazovce mierili policajti aj záchranári. Ku skutku došlo v jednom z domov. Okrem humenských policajtov na mieste zasahovali aj príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky. Podľa zdroja televízie JOJ mal údajný agresor na ženu vytiahnuť nôž. Po prvotných atakoch sa jej našťastie podarilo ujsť.

"Operačné stredisko Záchrannej zdravotnej služby vyslalo včera vo večerných hodinách posádku Rýchlej lekárskej pomoci k 45-ročnej žene s otvoreným poranením krku," uviedol  Martin Balko z OS ZZS. Záchranári ženu ošetrili na mieste a následne ju previezli do nemocnice v Humennom. To už na miesto smeroval aj kriminalistický technik, aby okolnosti zadokumentoval. "Polícia v Humennom v tomto prípade vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu nebezpečné vyhrážanie a ublíženie na zdraví," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Po spáchaní skutku mal muž tvrdiť, že ak by žena neušla, svoj čin by dokonal.

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a z miesta odchádzal rovno za mreže cely policajného zaistenia. Či bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe, to policajti zatiaľ nekomentujú. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nie je vhodné k tomuto prípadu a k jeho okolnostiam poskytnúť bližšie informácie," doplnila Ligdayová. "Inak sa to nedalo vyriešiť," zhrnul zadržaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy