Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vandali zničili vianočnú výzdobu mesta, niektoré časti ukradli
Zdielať na

Vandali zničili vianočnú výzdobu mesta, niektoré časti ukradli

HUMENNÉ / Namiesto najmenších sa s vianočnými dekoráciami v Humennom zabávali dospelé deti a dopadlo to tak, že niektoré atrakcie zničili, z iných niektoré časti dokonca ukradli ako trofej. Zamestnanci technických služieb mesta si pritom na výzdobe dali mimoriadne záležať a s minimálnymi nákladmi dokázali nápadito zrecyklovať to, čo Humenčania počas roka vyhodili.

Zamestnanci technických služieb výzdobu naištalovali ešte koncom novembra. Prvé poškodenia zaregistrovali ešte v čase Vianoc. Postupne sa však výčiny vandalov stupňovali. Niektoré dekorácie poškodili, z iných časti dokonca ukradli. "Olaf zostal už momentálne aj bez očí a bez nosa, ktorý sme ani nenašli. Čiže niekto si to asi zrejme zobral ako trofej, snehuliak bez nosa, bez očí, bez rúk," povedala majsterka údržby verejnej zelene Františka Mudra.

Zamestnanci technických služieb pritom rátajú s tým, že sa sem prídu hrať deti a podľa toho aj dekorácie vyrábali. Aby ich detská sila poškodila len ťažko. Upevňovali železom aj lepidlami. Preto vedia, že tieto škody deti nespôsobili.

Výzdobu pritom urobili s minimálnymi nákladmi a v krízových časoch dokázali šikovne a nápadito zrecyklovať to, čo Humenčania počas roka vyhodili. Podľa slov zamestnancov vyčíslenie finančných škôd je v tomto prípade druhoradé. Skôr ich mrzí neúcta k ich práci. "Neviem, či majú z toho radosť alebo či im to robí urobí dobre, že zničia niečiu prácu neviem. Ale tie poškodenia sú teraz v tomto roku najhoršie," dodáva Františka Mudra. 

Návštevníci, ktorí výzdobu obdivujú, len dúfajú, že prípady vandalizmu od ďalšej tvorivej práce zamestnancov technických služieb neodradia. "Aby nestrácali nádej v dobrých ľudí, že určite sú dobrí ľudia, ktorí sa z toho potešia," povedala návštevníčka Humenného.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy