Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po hlavnom meste chodili netradiční koledníci. Všetko najlepšie do nového roka, nenašlo by sa niečo pre nás?, oslovovali ľudí
Zdielať na

Po hlavnom meste chodili netradiční koledníci. Všetko najlepšie do nového roka, nenašlo by sa niečo pre nás?, oslovovali ľudí

BRATISLAVA / Viacerých Bratislavčanov počas uplynulých sviatkov prekvapili netradiční koledníci. V skutočnosti však išlo o podvodníkov, ktorí sa vydávali za smetiarov. Zaujímavosťou je ich premyslená taktika. Spoločnosť OLO sa od týchto aktivít dištancuje a vyzýva na zvýšenú obozretnosť. Otázkou zostáva trestno-právny rozmer spomínaného konania.

Dobrý deň. Do nového roka Vám želáme všetko len to najlepšie. My sme vaši smetiari a odpadky už máte odvezené. Nenašlo by sa niečo pre nás? Aj takýmto štýlom minulý týždeň trojica mužov oslovovala obyvateľov v uliciach bratislavskej mestskej časti Nové mesto. 

Trojica falošných smetiarov si vytipovala ulice, na ktorých bol čerstvo odvezený odpad. Po krátkej konfrontácii, muži z miesta odišli malým vozidlom, s Dunajskostredským evidenčným číslom. "Spoločnosť OLO sa dištancuje od takýchto aktivít ako aj od takýchto osôb. Naši zamestnanci majú zakázanú takúto činnosť a už vôbec nie prijímať hotovosť alebo iné dary," povedala hovorkyňa spoločnosti OLO Zuzana Balková. 

Dotknutá spoločnosť dodáva, že ich zamestnanci majú na sebe sivo oranžové uniformy s logom. Pri svojej práci zároveň používajú veľké zberové smetiarske vozidlo. "Radi by sme preto vyzvali verejnosť aby v prípade, ak sa títo podvodníci ocitnú v ich bytových domoch aby im neotvárali nevpúšťali ich dnu," doplnila hovorkyňa mestskej polície v hlavnom meste Barbora Krajčovičová. 

Podľa krajského policajného hovorcu Michala Szeiffa by mali ľudia kontaktovať číslo 158, ak takýto čin ešte uvidia. Dokázať protiprávne konanie falošných smetiarov, nie je ľahké keďže od množstva ľudí väčšinou dostanú peniaze v malých sumách. Advokáta, sme sa pýtali na to, čo hrozí ľudom, ktorí sa vydávajú za niekoho iného a svojou nekalou aktivitou zároveň získajú finančné prostriedky. "Mohlo by ísť o priestupok proti majetku a ak by tá suma bola menšia ako 266 eur v súčasnosti alebo by sa jednalo o trestný čin podvodu ak by tá suma presiahla alebo teda dosiahla tých 266 eur," dodal advokát Michal Maťaš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy