Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Šesťkrát a dosť? Muža opäť chytili opitého za volantom, putuje do väzenia
Zdielať na

Šesťkrát a dosť? Muža opäť chytili opitého za volantom, putuje do väzenia

TRENČÍN / 52-ročný Ladislav z malej obce pri Trenčíne sa po 5-tich rokoch ocitol za mrežami pre ten istý trestný čin. Nepoučiteľného muža totiž policajti pristihli opitého počas jazdy už neuveriteľných 6-krát. Opakovane sadá za volant aj napriek tomu, že vodičák mu vzali ešte pred ôsmimi rokmi.

Nepoučiteľný hazardér - 52-ročný Ladislav z Hornej Súče, ktorého opäť raz priviedli v putách na Okresný sud v Trenčíne. Scenár je v jeho prípade vždy rovnaký - cestná kontrola a následne pozitívna dychová skúška. "Policajti PMJ vodica podrobili dychovej skuske s vysledkom 2,63 promile alkoholu," povedala trenčianska krajská hovorkyňa Elena Antalová.

Ladislava chytili opitého za volantom už neuveriteľný šiesty raz. Dobre pritom vie, že na miesto vodiča už nikdy nesmie sadnúť. "Lustráciou bolo zistené, že vodič ma rozhodnutím okresného sudu v Bratislave zadržaný vodičský preukaz na doživotie," doplnila Antalová. Doživotný zákaz šoférovania porušil prvýkrát v roku 2017. Vtedy aj napriek zranenej nohe riadil auto s takmer dvomi promile alkoholu. Na súde dostal 14 mesiacov nepodmienečne. Ladislav sa zjavne nepoučil a teraz sa rovnaká situácia zopakovala. "52-ročnému vodičovi bolo vznesene obvinenie z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej latky a marenie výkonu úradného rozhodnutia," vysvetlila Antalová. 

Za tieto skutky je maximálna trestná sadzba dva roky odňatia slobody. O Ladislavovom treste rozhodol Okresný súd Trenčín. "Sudca obvinenému uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní dva roky so zaradením na výkon tohto trestu do ústavu so stredným stupňom stráženia- pre obavu, že by sa obvinený vyhýbal výkonu trestu, rozhodol sudca o jeho okamžitom dodaní do ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Ilave," povedal hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy