Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na zachránenú mačku vytiahol zbraň, nakoniec ju ovalil aj palicou
Zdielať na

Na zachránenú mačku vytiahol zbraň, nakoniec ju ovalil aj palicou

HUMENNÉ / Najskôr ju s podlomeným zdravím zachránili z osady a hoci bola mesiace v dočasnej starostlivosti u dobrovoľníčky, aj tak bola niekomu tŕňom v oku. Dobrovoľníčky, ktoré sa o zvieratá starajú, sa s podnetom obrátili na enviropolíciu.

Má asi 9 mesiacov. Najprv ju zachránili z jednej z osád, odkiaľ prišla s podlomením zdravím. "Ku nám ku nám u nás sa zotavila a ona prišla úplne malé mačiatkom viac dlani. Trošku sa zotavila, lebo tiež kolabovala, takže ona vlastne sa druhýkrát narodila," uviedla dobrovoľníčka z OZ Srdce pre všetkých Katarína Kočanová. Nasledoval presun k pani do obce Jankovce, kde bola v tzv. dočaske. "Mačičky jednoducho nemajú ploty. To ale dakedy dávno mačky chodili z jedného dvora do druhého a nikto s tým problém nemal. Oni sú veterinárne ošetrené, očkované, odčervené, odblšené. Krásne si nažívajú, chytajú myšky. Hej, čiže sú prirodzení deratizéri a aj tak niekomu vadili."

Keď sa zdravotný stav zvieraťa začal zhoršovať, nasledovala návšteva veterinárnej ambulancie. Lekárka zistila, že v tele zvieraťa sa nachádza predmet, ktorý tam nemá čo robiť.Vyšetrenia preukázali, že na ňu niekto strieľal. Mačka sa pritom zdržiavala v interiéri a s dočaskárkou chodila na prechádzky. "Najprv našli brok, bola postrelená a ešte ju niekto stihol uvaliť nejakou palicou, mala toto tu prehnuté. Proste tá pani, u ktorej bola v dočaske myslela, že ochrnula úplne na zadné labky." Vykazovala pohybové problémy, nevedela chodiť. Potácala sa, padala nevedela preskočiť menšiu prekážku.

Dobrovoľníčky vysvetľujú, že takéto oznámenia sú podľa nich nevyhnutné, aby si páchatelia takýchto skutkov uvedomili, že môže ísť o trestný čin. "Jednoducho proste len takto zo zábavy alebo z toho, že ho nemám rád alebo mi to vadí zobrať zbraň a strieľať," povedala veterinárka Lenka Lisa. "Budeme hrať samozrejme ten najlepší domov, že keby niekto mal záujem a poskytol jej taký domov snov," dodala Kočanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy