Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lupiči prepadli 90-ročnú starenku. Zápasili s ňou o kabelku, v ktorej mala iba 8 eur
Zdielať na

Lupiči prepadli 90-ročnú starenku. Zápasili s ňou o kabelku, v ktorej mala iba 8 eur

LUČENEC / Trúfli si na bezbrannú starenku. 90-ročnú dôchodkyňu z Lučenca prepadli dvaja mladí muži, keď sa večer vracala domov z nákupu. V chodbe paneláku jej vytrhli kabelku, i keď si ju bránila. Lučeneckým policajtom sa v priebehu noci podarilo páchateľov stotožniť. Už ráno po lúpeži ich odvádzali v putách.

Ku prepadu došlo ešte dva dni pred Vianocami. Staršia žena nakupovala v potravinách v obchodnom centre. Práve tam si ju dvaja páchatelia vytipovali a začali ju sledovať. Maskovaní kapucňami ju z obchodu prenasledovali až ku paneláku. "Keď vchádzala do bytového domu tak sa dostali do spoločných priestorov, kde po krátkom zápase jej zobrali tašku, ktorú mala pri sebe," opísal okresný prokurátor OP Lučenec, Matúš Sarvaš.

Krém na ruky, preukaz poistenca a v peňaženke hotovosť 8 eur. To bolo všetko, čo zobrali z jej tašky. Potom z miesta ušli. Dôchodkyni našťastie vážne neublížili. "Už krátko po skutku lučeneckí kriminalisti obmedzili na osobnej slobode dvoch mužov z Cinobane, ktorým bolo za zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva aj vznesené obvinenie," dodala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. "Priamo na Štedrý deň som podával návrh na vzatie do väzby, pretože mimoriadne efektívnou prácou kriminálnej polície v Lučenci došlo k stotožneniu týchto páchateľov, ich obmedzeniu na osobnej slobode," uviedol Sarvaš.

21-ročný Zdenko a 25-ročný Peter strávili vianočné sviatky v policajnej cele. 27. decembra ráno sudca rozhodoval o tom, či budú stíhaní na slobode, alebo väzobne. "Sudca vyhovel môjmu návrhu na vzatie do väzby," vysvetlil prokurátor Sarvaš. Rozhodnutia sú právoplatné, ani jeden z obvinených sťažnosť nepodal. Do súdneho pojednávania tak budú za mrežami. V prípade dokázania viny im hrozia vysoké tresty. Toto nie je ich prvé porušenie zákona. Starší z nich, hoci má iba 25 rokov, bol už 9-krát súdne trestaný. "Ďalší spolupáchateľ je vo veku 21 rokov a ten už je 3-krát súdne trestaný. Obidvaja sa už v minulosti dopustili takéhoto skutku, čiže lúpeže," uviedol Sarvaš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy