Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zmeny v cestovnom poriadku spôsobili obyvateľom niektorých koncových obcí problémy s dochádzaním za prácou
Zdielať na

Zmeny v cestovnom poriadku spôsobili obyvateľom niektorých koncových obcí problémy s dochádzaním za prácou

MALACKY / Bratislavský kraj chcel vyjsť v ústrety obyvateľom, preto zriadil bratislavskú integrovanú dopravu. Mala zladiť prípoje na vlaky, prímestskú či mestskú dopravu tak, aby ľudia čo najmenej čakali a cestovanie bolo plynulé. Vznikla však paradoxná situácia. Táto zmena spôsobila pravý opak, a obyvatelia koncových obcí okresu Malacky majú problém dostať sa načas do práce.

Obyvatelia Záhoria, ktorí bývajú v koncových obciach Bratislavského kraja, sú nespokojní s autobusovými spojmi.

Pani Oľga zo Sološnice na Záhorí už dvadsať rokov cestuje do Bratislavy do práce. Po spustení integrovanej bratislavskej dopravy má veľké problémy sa dostať načas do zamestnania. "Predtým nám chodili autobusy pred pol piatou, teraz nám chodia o trištvrte na päť s prípojom v Rohožníku o piatej, čiže to je neskoro," hovorí pani Oľga. 

Problém vznikol aj cez víkendy

Keď potrebuje prísť do práce na 18. hodinu musí zo Sološnice cestovať tri hodiny pred začatím pracovnej doby. "Musím ísť z domu na autobus, ktorý ide o 15 hodine, lebo nemáme prípoje. Zbytočne chodíme skoro z domu som tu už o štvrtej," tvrdí pani Oľga. 

Keďže v koncových obciach Sološnica, Plavecké Podhradie, Plavecký Mikuláš nemajú vlakovú dopravu sú odkázaní jedine na autobusy. S touto situáciou sú nespokojní aj starostovia obcí. "Autobusy nenadväzujú s vlakmi, netvoria súvislú líniu, keď ľudia potrebujú prestupovať, tak majú malo času," hovorí Anna Čermáková, starostka obce Sološnica. 

Na Bratislavskej župe sme sa dozvedeli, že podnety treba písať na Bratislavskú integrovanú dopravu. Taktiež o tom to probléme by mali informovať aj starostov obcí, ktorí by mali s Bratislavskou župou komunikovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy