Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Za nájdenie nezvestného muža ponúka rodina finančnú odmenu
Zdielať na

Za nájdenie nezvestného muža ponúka rodina finančnú odmenu

KOMÁRNO / Z domu v Marcelovej, v komárňanskom okrese, odišiel pred tromi týždňami. 48-ročného invalidného dôchodcu Zoltána Gota odvtedy nikto nevidel. Rodina sa obáva o jeho život. Za informácie, ktoré muža pomôžu nájsť, ponúkajú finančnú odmenu.

"Žil ako samotár v dome, nikdy sa to nestalo, že by odišiel z domu, chodil podať tiket - stávkoval futbaly, inak nikde nechodil," uviedol rodinný známy Attila Nagy. Marcelovčan, 48-ročný Zoltán Got odišiel z domu 28. novembra na červenom dámskom bicykli značky Liberta. Odvtedy o ňom nikto nepočul, nik ho nevidel. "Povedal, že sa ide bicyklovať, že sa trocha poobzerá, že si ide zašportovať, len toľko povedal. Pekne sa obliekol, podľa záznamu z kamery z tamtoho domu prišiel sem, niečo dal do tašky, a odišiel," povedal jeho brat Péter Got.

Zoltán je invalidný dôchodca. V minulosti úspešne prekonal transplantáciu pečene po tom, ako omylom zjedol jedované hríby. Rodinní príslušníci tvrdia, že 28. novembra, v deň, keď ho videli naposledy, odchádzal úplne pokojný, s nikým sa nepohádal a nemali žiadne konflikty ani z minulosti. "Nezvestný je vysoký asi 165 centimetrov, plnoštíhlej postavy, má hnedé oči a krátke tmavohnedé vlasy," upresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Nitra Renáta Čuháková. "Nevieme príčinu, prečo odišiel, nikomu neublížil, nikomu nedĺžil žiadne peniaze, alebo aspoň nevieme o tom. Mal nejakú finančnú hotovosť pri sebe, ale neviem presne koľko," dodal Nagy.

48-ročný Zoltán Got hovorí len po maďarsky. Počas uplynulých týždňov ho hľadali nielen polícia a rodinní príslušníci a priatelia, ale aj členovia Slovenských záchranných systémov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy