Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba v Paríži: Traja ľudia prišli o život a ďalšie tri osoby sú zranené
Zdielať na

Streľba v Paríži: Traja ľudia prišli o život a ďalšie tri osoby sú zranené

PARÍŽ / Troch mŕtvych a troch vážne zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v piatok, 23. decembra, dopoludnia v centre Paríža. Páchateľa, 69-ročného muža, zadržala polícia.

Muža vo veku 69 rokov podozrivého z útoku zadržala polícia a motív jeho konania zatiaľ nie je známy. Útočník vypálil niekoľko výstrelov na ulici Rue d'Enghien v 10. parížskom obvode, v blízkosti budovy kurdského kultúrneho centra. Parížska prokuratúra začala prípad vyšetrovať ako podozrenie z trestného činu vraždy, zabitia a použitia násilia s priťažujúcimi okolnosťami. Jeden z očitých svedkov uviedol, že počul šesť až osem výstrelov, po ktorých na ulici vypukla panika. Podľa iného svedka je medzi zranenými aj muž, ktorého postrelil do lýtka, keď sa dával strihať v miestnom kaderníctve.

Muža podozrivého z útoku po zadržaní previezli do nemocnice. Podľa zdrojov televízie BFM TV skončil v policajnej cele už zhruba pred rokom, keď zaútočil na tábor migrantov v 12. parížskom obvode. Britský denník Daily Mail uviedol, že podozrivým je bývalý rušňovodič na dôchodku, ktorého len pred jedenástimi dňami prepustili z väzenia. Policajtom sa ho podarilo odzbrojiť v kaderníckom salóne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy