Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Igor Matovič končí na poste ministra financií, rezort povedie Heger
Zdielať na

Igor Matovič končí na poste ministra financií, rezort povedie Heger

BRATISLAVA / Po tom, čo poslanci Národnej rady SR schválili vo štvrtok, 22. decembra, rozpočet na rok 2023, Igor Matovič končí na poste ministra financií.

Zákon roka - štátny rozpočet - prešiel 93hlasmi. Svojich dvadsať ponúkla "vláde v demisii" strana Sloboda a Solidarita výmenou za viaceré ústupky. Jedným z nich bol skorý odchod Igora Matoviča z ministerského kresla. Matovič ešte pred schválením rozpočtu ponúkol liberálom, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde.Vedením Ministerstva financií (MF) SR poverila prezidentka SR Zuzana Čaputová dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera.

Súčasná koalícia má podľa slov predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára do konca januára pripraviť zmenu ústavného zákona a priviesť Slovensko k predčasným voľbám. Dodal, že ak tomu nedôjde, ku koncu januára alebo začiatkom februára prezidentka vymenuje úradnícku vládu. To Kollár odmieta.

Heger avizoval januárové rokovania o novej väčšine 76 poslancov. Šéf SaS Richard Sulík odmietol, že by schválenie rozpočtu znamenalo začiatok ďalšej spolupráce SaS a koalície. Kollár trvá na predčasných voľbách, premiérovi ale nebude kaziť rokovania o novej väčšine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy