Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Železničná slovenská spoločnosť navýšila okolo sviatkov spoje
Zdielať na

Železničná slovenská spoločnosť navýšila okolo sviatkov spoje

BRATISLAVA / Záujem o cestovanie vlakom je v týchto dňoch naozaj veľký. Železničná spoločnosť Slovensko preto posilnila vlakovú dopravu o viaceré spoje, či ďalšie vozne. Lístok s miestenkou si ale pre istotu zabezpečte vopred, pretože obsadenosť vlakov sa blíži k maximu.

Najväčší nápor je deň pred Vianocami

Už tradične počas vianočných sviatkov sme zaznamenali zvýšený záujem o cestovanie. Železničná spoločnosť Slovensko zareagovala a posilnila spoje. "Aj preto sme zaviedli 11 mimoriadnych vlakov, z čoho je 5 expresov a 6 rýchlikov a tak isto na základe našich technických a technologických možností posilňuje vlaky Intercity o 1 až 3 vozne," informoval hovorca železníc, Tomáš Kováč. 

V piatok budú premávať posilnené spoje, ide o expresy Šarišan a Tatran a rýchliky Považan a Urpín. Celkovo sa posilnenie dopravy dotkne aj 25 vlakov Intercity. Tie budú v posilnenom režime o jeden vozeň premávať aj počas štedrého dňa. Najväčší cestovateľský ošiaľ obyvateľstva prebieha ešte pred samotným štedrým dňom. "Štandardne najvyšší záujem o cestovanie je práve vo štvrtok, 22. decembra, a tak isto 23. decembra," uviedol hovorca Kováč. Ak ste si cestovanie na sviatky za rodinou prípadne priateľmi nechali na poslednú chvíľu, lístok na vlak ešte zoženiete, no mali by ste sa poponáhľať. "Aktuálna obsadenosť vlakov z Bratislavy na východ Slovenska sa pohybuje od 80 do 100%, a preto odporúčame cestujúcim si naozaj v čo nakratšej dobe zaobstarať miestenku," konštatoval hovorca. 

Aj po sviatkoch posilnili spoje

"Spoje po sviatkoch už tak isto sú obsadené, ale zatiaľ v menšej miere," informoval hovorca Tomáš Kováč. Železničná spoločnosť preto v nedeľu, 8. januára, posilnila dopravu o 3 expresy a 4 rýchliky a to nielen na trase Bratislava - Košice, ale aj medzi hlavným mestom a Vrútkami či Prievidzou. Lístok si nemusíte zaobstarať len priamo na stanici, dokážete to aj z pohodlia domu. "Majú možnosť tak isto využiť aj naše kanály, napr. elektronický obchod alebo mobilnú aplikáciu Ideme vlakom," odkázal hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy