Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajná razia v Humennom: Kontrolovalo sa požívanie alkoholu u maloletých
Zdielať na

Policajná razia v Humennom: Kontrolovalo sa požívanie alkoholu u maloletých

HUMENNÉ / Humenskí policajti vymenili policajné stanice za nočné podniky. V súvislosti s alkoholom a drogami kontrolovali mládež. Hoci tak urobili za posledný mesiac už tretíkrát, opäť objavili neplnoletých konzumentov alkoholu. Problém mal každý tretí skontrolovaný tínedžer.

​Policajti sa vybrali do viacerých podnikov v meste Humenné. Išlo o preventívno-represívnu akciu. Policajti začali o deviatej večer a skončili hodinu po polnoci. Sústredili sa na drogy a alkohol u mládeže. Keď už do podniku vstúpili policajti, nik nemohol ani dnu, ani von. "Išlo o preventívno-represívnu akciu, do ktorej bolo zapojených 22 policajtov. Dovedna skontrolovali 56 osôb," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Prvú akciu urobili v Humennom pred troma týždňami. Vtedy zistili 26 porušení zákona. Teraz sa vybrali na tie isté miesta a ukázalo sa, že mládež sa nepolepšila. Problém mal každý tretí skontrolovaný tínedžer. "Policajti zistili osemnásť porušení zákona, keď osoby maloleté do pätnásť rokov a mladistvé do osemnásť rokov požívali alkoholické nápoje," uviedla Jana Ligdayová.

Zároveň v piatich prípadoch zistili, že osoby maloleté sa zdržiavali bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21-ej hodine na verejne prístupných miestach, kde sa podáva alkohol. Za posledný mesiac je to už tretia takáto akcia na území v pôsobnosti humenského okresného riaditeľstva. Pred dvoma týždňami sa policajti zamerali na prevádzky v Snine, v Belej nad Cirochou a v Zemplínskych Hámroch. Dovedna skontrolovali sedem prevádzok. "V troch prípadoch zistili požitie alkoholických nápojov u osôb mladších ako osemnásť rokov," povedal hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik V troch prípadoch rovnako podávanie alkoholu neplnoletým a zaregistrovali aj jeden priestupok na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy