Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Stratený Rakúšan sa našiel. Sviatky tak strávi doma s rodinou
Zdielať na

Stratený Rakúšan sa našiel. Sviatky tak strávi doma s rodinou

NOVÉ ZÁMKY / Príbeh 67-ročného zatúlaného dôchodcu z Rakúska má šťastný koniec. Muža vo štvrtok, 22. decembra, ráno spozorovala na ulici diváčka TV JOJ, ktorá zavolala pomoc. Tento raz sa o neho postarali policajti a pán Hubert tak bude sviatky tráviť doma s rodinou.

Muža si na ulici v Nových Zámkoch všimla pani Izabela, ktorá išla práve od lekára. "Zbadala som na chodníku nejakú známu vetrovku a hneď som zareagovala. Bol to Hubert," povedala nálezkyňa nezvestného Izabela Andrašíková. Žena z Malej Mane bola totiž zhodou okolností na vianočných trhoch v Rastislaviciach, kde sa muž pred desiatimi dňami objavil. Netušila ale, že ešte nie je doma v Rakúsku. "Sme sa z reportáži vašej dozvedeli, že ešte stále ho nemajú ešte stále sa potuluje niekde." "Z reportáží sme sa dozvedeli, že ho ešte nemajú a stále sa niekde potuluje," doplnila nálezkyňa.

Pána Huberta policajti z Nových Zámkov odviezli na oddelenie, ktorí sa o neho postarali až do príchodu sestry Anny. Tá sa po takmer šiestich hodinách cesty a po necelom mesiaci zvítala so zatúlaným bratom. "Sme šťastní a spadol nám kameň zo srdca. Sme veľmi vďační, to sa ani nedá vypovedať," uviedla sestra Huberta, Anna. Rodina sa o tom, že je dôchodca u nás, dozvedela po dvoch týždňoch od jeho zmiznutia. V Rastislaviciach sa totiž o neho postarala pani Mária a uverejnila to na sociálnej sieti. "Po desiatich dňoch sa ozvala rodina, že ho hľadajú," povedala Mária Derďáková z OÚ Rastislavice.

Sestra nám povedala, že občas sa psychicky chorý muž zvykol zatúlať, ale vždy sa o dva dni vráti. Na Slovensku strávil takmer sedemnásť dní. Najviac sa potešil cigaretám a nealkoholickému pivu, ktoré mu Anna priniesla a potom sa už vybrali domov do Rakúska. "Sme veľmi vďační, že to u vás takto funguje. Je to neuveriteľné, vôbec sme to neočakávali," pokračovala Anna. Muž tak strávi sviatky so svojou rodinou. "Teší sa celá rodina Na Vianoce býva ešte s dvomi bratmi, vždy oslavujú s hudbou a jedlom," dodala Anna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy