Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rakúsky kabriolet sa rútil schodiskom v Bratislave. Zastavil ho až náraz do zábradlia. Vodič zmizol
Zdielať na

Rakúsky kabriolet sa rútil schodiskom v Bratislave. Zastavil ho až náraz do zábradlia. Vodič zmizol

BRATISLAVA / Bizarná situácia sa stala na Židovskej ulici v Bratislave. Audi s rakúskym evidenčným číslom si to namierilo zo schodov priamo do zábradlia pri Moste SNP.

"Krátko pred piatou hodinou ráno sme prijali oznam o havarovanom aute pod mostom SNP," uviedol Peter Borko z oddelenia komunikácie mestskej polície. Auto sa zosunulo po schodoch a okrem nich poškodilo i zábradlie. Prípad si od mestskej polície prevzali dopravní policajti. Vozidlo síce v pátraní nebolo, no nikde nebol ani samotný šofér.

"Triezvy človek a normálny pri zmysloch by asi zostal pri aute a zavolal políciu a nenechal auto nabúrané s bežiacim motorom len tak odstavené pod schodmi," reagoval motoristický novinár Juraj Hrivnák. "Udalosť je evidovaná ako dopravná nehoda, v rámci ktorej prebieha zisťovanie všetkých relevantných informácií k tomuto prípadu. Predbežná škoda, ktorá bola v tomto prípade spôsobená, bola vyčíslená na 7000 €," informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff. 

​Podľa motoristického novinára patrí táto nehoda k ďalším bizarným situáciám na našich cestách. "Neodporúčam zníženým kabrioletom jazdiť po schodoch. Ako vidieť, poškodil si prednú časť motora, olejovú vaňu, pre mňa je zázrak, že auto zostalo naštartované a bežalo. Každopádne bude nepojazdné," konštatoval novinár Hrivnák. Polícia nehodu zadokumentovala a auto zaistila. Kto sa v ňom predtým nachádzal, je predmetom vyšetrovania. "Osobne si myslím, že sa asi boli zabávať v Bratislave a trošku si doladili podvozok svojho auta. Keď vás navigácia dovedie na koniec ulice, nemôžete to strihnúť dole po schodoch. To sme videli vo funesovkách a fantomasovkách," vyjadril sa dopravný konzultant Maroš Palesch. 

Polícia po osobe naďalej pátra. "Ak by sa to riešilo, tak by sa to riešilo v priestupkovom konaní, pretože podľa tej fotografie, ktorú som videl, poškodili si akurát tak vlastné auto a silno pochybujem, že by sa niekto prihlásil," uzavrel Palesch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy