Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šesticu migrantov objavili policajti za Prešovom v kamióne s roztrhnutou plachtou
Zdielať na

Šesticu migrantov objavili policajti za Prešovom v kamióne s roztrhnutou plachtou

PREŠOV / Cesta šiestich migrantov za lepším životom sa skončila na štvorprúdovke za Prešovom. Kamión s roztrhnutou plachtou si všimli vodiči už v Prešove. Vybralo sa za ním niekoľko policajných hliadok. Z kamióna po zastavení vyskákali šiesti chlapi bez dokladov. Uviedli, že pochádzajú z Egypta, Pakistanu a Tuniska.

Poľský kamión s roztrhnutou, zrejme prerezanou plachtou si všimli okoloidúci vodiči už v Prešove na frekventovanej Rusínskej ulici. Dokonca si všimli aj to, že na prerezanom mieste trčali spod plachty ľudské ruky. Po telefonickom hovore na operačné stredisko bolo po poľskom kamióne vyhlásené pátranie. Hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky zastavili kamión za Prešovom, v katastri obce Ľubotice. Vodič z Poľska sa nestačil čudovať, keď po otvorení návesu z neho vyskákali postupne šiesti muži, už na prvý pohľad cudzinci.

Šiesti mladí muži tak svoju púť za novým životom ukončili na najbližšom policajnom oddelení. Nemali pri sebe vôbec žiadne doklady. Policajtom, ktorí ich zadržali len nadiktovali o sebe údaje, v ktorých uviedli aj to, že pochádzajú z Egypta, Pakistanu a Tuniska. Po eskortovaní na najbližšie policajné oddelenie si ich prevzali príslušníci oddelenia hraničnej a cudzineckej polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy