Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Agresívny muž sa vyhrážal priateľke, že ju vyhodí z okna. Jej synovi rozbil o hlavu vázu a črepom mu porezal ruku
Zdielať na

Agresívny muž sa vyhrážal priateľke, že ju vyhodí z okna. Jej synovi rozbil o hlavu vázu a črepom mu porezal ruku

PRIEVIDZA / Tri roky za mrežami hrozia mužovi, ktorý surovo napadol svoju priateľku. 48-ročný Talian jej dokonca hrozil, že ju vyhodí z okna. Na pomoc si zavolala syna a otca. Napadol aj ich, jedného udrel vázou do hlavy.

Žiarlivosť bola spúšťačom doslova nepríčetného správania 48-ročného muža z Talianska. V jednom z prievidzských bytov začal podľa polície najskôr svojej priateľke nadávať a vyhrážať sa jej zabitím. "Nahnevaný chodil po byte, pričom mal rozhadzovať a rozbíjať veci. Následne otvoril okno na obývačke, strhol sieťku proti hmyzu a žene sa mal vyhrážať tým, že ju z okna vyhodí. Vystrašenú ženu mal chytiť za vlasy, stiahnuť na zem a ťahať po dlážke," informuje policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Žene sa podarilo ujsť do detskej izby a napísať SMS správu svojmu synovi a otcovi. Prosila ich o pomoc. "Agresívny muž potom ako vošiel do detskej izby, jej vytrhol z rúk mobilný telefón a opäť ju mal ťahať za vlasy, kopať a biť ju rukami po chrbte," dodáva Katarína Kuzmová. Vtom na dvere zaklopal syn napadnutej ženy. Násilník mu išiel otvoriť a zaútočil aj na neho. Katarína Kuzmová ďalej informuje, že následne chytil porcelánovú vázu, ktorú mal rozbiť mužovi o hlavu. Potom páchateľ chytil jeden z črepov vázy do ruky a opakovane synovi poškodenej mal povedať, že ho zabije.

Muži spolu zápasili, útočník črepom mladého muža porezal na ruke. Dráma ale nekončila. "Následne vošiel do bytu aj otec poškodenej, ktorého páchateľ mal udrieť do oblasti tváre, na čo spadol poškodený na zem," povedala Katarína Kuzmová. Páchateľ nakoniec z bytu ušiel. Obete jeho útoku skončili v opatere lekárov.

Útočníka policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. Skončil na súde, vyjadrovať sa nechcel. Pred sudcom vyhlásil, že je nevinný, nikoho nenapadol, ale naopak napadnutý bol on. Verdikt sudcu bol jednoznačný – muž si na začiatok procesu počká za múrmi ilavskej väznice. "Sudca obvineného poslal do väzby, pretože je dôvodná obava, že by v prípade ponechania na slobodu sa vyhýbal trestnému stíhaniu a pokračoval v páchaní trestnej činnosti," dodáva hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy