Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na dverách potravín vo Svite sa objavil oznam v azbuke. Zakazoval vstup ukrajinským utečencom
Zdielať na

Na dverách potravín vo Svite sa objavil oznam v azbuke. Zakazoval vstup ukrajinským utečencom

SVIT / Zvláštny anonym doručili na Mestský úrad vo Svite. Niekto v ňom vedenie mesta upozorňuje na oznam, ktorý visel na dverách potravín v mestskej časti Podskalka. Zakazoval vstup ukrajinským utečencom pre šírenie nákazlivých chorôb. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Na dverách potravín visel odkaz, ktorý bol napísaný v azbuke: "V záujme zdravia našich obyvateľov je vstup do potravín zakázaný všetkým utečencom prichádzajúcim z Ukrajiny, pretože hrozí riziko prenosu chorôb ako HIV, tuberkulóza a podobne." 

"Veľmi nemilo ma to prekvapilo," povedal primátorka Svitu Dáša Vojsovičová. Primátorku oznam mrzí o to viac, že v okolí pracuje veľa Ukrajincov. Hneď po začatí vojny sa mesto snažilo pomôcť ich rodinám, ale aj ďalším utečencom. Názory môžu byť rôzne ale oznam prekročil únosnú hranicu. Stále sa nevie, kto text napísal a kto ho umiestnil na dvere potravín. 

Zamestnankyňa predajne sa k oznamu nechcela vyjadriť. Majiteľka odkázala, že sa o ozname dozvedela len pred niekoľkými hodinami a je presvedčená o tom, že sa jedná o prvoaprílový žart. Policajti miesto strážili, zákazníci ale mohli slobodne nakupovať. Podľa informácií TV JOJ sa prípadom majú zaoberať aj vyšetrovatelia z Národnej kriminálnej agentúry. "Verím, že sa dozvieme okolnosti, ktoré viedli k oznamu," dodala Vojsovičová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy