Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Muž nožom zranil dve ženy, útočníka pri dolapení postrelili policajti, zraneniam podľahol
Zdielať na

Muž nožom zranil dve ženy, útočníka pri dolapení postrelili policajti, zraneniam podľahol

PRAHA / V Česku sa v noci strieľalo. Policajti tam zasahovali proti mužovi, ktorý nožom ťažko zranil dve ženy. Jedna z nich je stále v ohrození života. Páchateľ policajnú streľbu neprežil

Útočník ženy pobodal na rušnej ulici Novodvorskej blízko nákupného centra. Prišlo to rýchlo znenazdajky, muž ženy zrejme vôbec nepoznal, vybral si ich náhodne zasadil im niekoľko bodných rán. "Páchateľ hneď po tomto útoku z miesta utiekol," povedal hovorca polície Richard Hrdina.

Obe ženy previezli do traumatologického centra do nemocnice. Jedna z nich je vo vážnom stave. "Záchranári ju museli uviesť do umelého spánku, aby jej zaistili dýchacie cesty a ošetrili zranenia, podali lieky a potom transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa záchrannej služby Jana Poštová. 

Kriminalisti zaistili miesto činu a začali pátrať po útočníkovi, toho sa im podarilo nájsť v priebehu niekoľkých desiatok minút, muža obkľúčili zbraňami, ten sa nechcel vzdať a zaútočil na policajtov, tí ho niekoľkými ranami zastrelili. "Z toho dôvodu boli použité donucovacie prostriedky a strelná zbraň. Ihneď po jej použití policajti postrelenému mužovi poskytli prvú pomoc, ktorá bola neúspešná. Muž svojim zraneniam na mieste podľahol," doplnil Hrdina. 

Motív preverujú kriminalisti čin kvalifikovali ako pokus o vraždu v štádiu pokusu, na miesto dorazili aj členovia generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov, ktoré majú za úlohu preveriť či zásah policajtov bol adekvátny danej situácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy