Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Auto prešlo do protismeru a zrazilo sa s autobusom autoškoly. Mladý otec rodiny prišiel o život
Zdielať na

Auto prešlo do protismeru a zrazilo sa s autobusom autoškoly. Mladý otec rodiny prišiel o život

PARTIZÁNSKE / Policajti, záchranári aj hasiči vyrážali k tragickej dopravnej nehode v Partizánskom. Zrážka autobusu a osobného auta si vyžiadala život 36-ročného vodiča. Spolu s ním sa v aute viezla jeho manželka a ich malé dvojčatá.

Osobné auto a autobus havarovali na rovnom úseku cesty. "Išli sme 50-tkou, oni 20 metrov pred nami a z ničoho nič vbehli do toho autobusu," informuje záchranca Miroslav Lovás. 

"Vodič autobusu sa ešte v poslednej chvíli snažil zrážke vyhnúť, vďaka čomu zabránil priamej čelnej zrážke s vozidlom a pravdepodobne ešte fatálnejším následkom," informuje policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. V autobuse sa viezol žiak autoškoly spolu s inštruktorom. Ani jednému z nich sa našťastie nič nestalo. 

Horšie na tom bola posádka osobného auta. Okrem 36-ročného vodiča sa v ňom viezla jeho manželka a ich deti – sedemmesačné dvojičky. Hneď po náraze ich išli zachraňovať chlapi zo slovenskej správy ciest. "Zavolali sme 112, vytiahli sme pani aj deti z auta, posadili ich do nášho auta, boli v šoku," dodáva záchranca Igor Oršula. 

Ich otec v tom čase bojoval o život. Ujali sa ho hasiči. "Po príchode na miesto sme zistili, že vo vozidle je jedna zranená osoba. Osobu sme vystrihli a odovzdali záchrannej zdravotnej službe," informuje veliteľ zásahu Vladimír Režo. Bohužiaľ, 36-ročný vodič zraneniam podľahol. Chlapi, ktorí po zrážke pomáhali zraneným, zostali z reakcie vodičov, ktorí jazdili okolo, šokovaní. "Bola tam veľká ľahostajnosť. Nikto nepomohol," priznáva záchranca Miroslav Lovás. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy