Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Krajská prokuratúra podľa zistení TV JOJ zrušila obvinenia v rámci akcie Pretorián
Zdielať na

Krajská prokuratúra podľa zistení TV JOJ zrušila obvinenia v rámci akcie Pretorián

BRATISLAVA / Policajná akcia Pretorián je zameraná na elitných členov zásahového komanda Kriminálneho úradu finančnej správy. Zamestnancov, ktorých v pondelok zadržali kukláči už pustili na slobodu. Krajská prokuratúra Bratislava podľa zistení TV JOJ obvinenia zrušila.

V rámci policajnej akcie vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil osem ľudí. Medzi nimi boli bývalí aj súčasní zamestnanci Finančnej správy. Vedenie správy potvrdilo, že medzi zadržanými boli ozbrojení príslušníci Finančnej správy, jeden zamestnanec vo verejnom záujme a ďalší civilisti. "Po vykonaní neodkladných procesných úkonov boli zadržané osoby prepustené so súhlasom prokurátora na slobodu. Aby nedošlo k zmareniu alebo k sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci, bližšie informácie nie je možné zverejniť," informuje hovorkyňa prezídia policajného zboru Karolína Barinková.

​Trestné konanie bolo vyšetrovateľom vedené v súvislosti s trestnými činmi podvodu, zneužitia právomoci verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a porušovania služobných povinností. "Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava z titulu výkonu dozorovej právomoci zrušil obvinenie všetkým ôsmim obvineným. Vo veci sa bude ďalej konať," informuje Juraj Chylo, hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava. 

Podľa informácii TV JOJ sa kriminalisti mali počas policajnej akcie zamerať na zbrane a hlavne náboje, ktoré sa údajne našli minimálne u jedného bývalého člena Kriminálneho úradu finančnej správy. V prípade by mali sledovať nezrovnalosti v staršej evidencii nábojov a to po prechode na modernejší spôsob registrácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy