Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Útočníka z koncertu kapely Berlin Manson prepustili zo zadržania na slobodu
Zdielať na

Útočníka z koncertu kapely Berlin Manson prepustili zo zadržania na slobodu

PEZINOK / Muž obvinený v súvislosti s útokom na speváka kapely počas víkendového koncertu v skalickom klube, bude stíhaný na slobode. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku mu väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Rozhodnutie nie je právoplatné. Úrad špeciálnej prokuratúry o tom informoval na sociálnej sieti.

Útok na speváka kapely Berlin Manson sa udial 10. decembra v skalickom klube pre vyvesenie dúhovej vlajky reprezentujúcej LGBTI+ komunitu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil R. H. z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Trestné činy mali byť spáchané z osobitného motívu.

​Proti rozhodnutiu sudcu podal prokurátor sťažnosť

Bude o nej rozhodovať 22. decembra Najvyšší súd SR. "Sťažnosť bola podaná z dôvodu, že od usmrtenia dvoch osôb na Zámockej ulici v bare Tepláreň, kde obeťami boli členovia LGBTI+ komunity, sme zaznamenali viaceré fyzické útoky na túto komunitu. Preto je potrebné nekompromisne, v rámci zákonných možností, postupovať voči páchateľom týchto činov, aby to odradilo ďalších od prípadných fyzických útokov na členov tejto komunity," priblížila špeciálna prokuratúra.

Schvaľovanie podobných útokov môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu

​Špeciálna prokuratúra zároveň upozornila širokú verejnosť, že schvaľovanie týchto útokov v rôznych online diskusiách a komentároch môže napĺňať skutkovú podstatu trestného činu, schvaľovanie trestného činu. "Autorom týchto príspevkov hrozí aj trest prepadnutia veci, teda počítača, prípadne mobilného telefónu, z ktorého uvedené príspevky písali," podotkli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy