Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Alkohol za volantom opäť úradoval: Vodič kamiónu nafúkal takmer 2,5 promile
Zdielať na
Krimi

Alkohol za volantom opäť úradoval: Vodič kamiónu nafúkal takmer 2,5 promile

Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj

TRENČÍN / Výzvy polície, aby si vodiči nesadli za volant pod vplyvom alkoholu sa míňajú účinku. Opití hazardéri aj naďalej ohrozujú nielen seba, ale aj všetkých účastníkov cestnej premávky. S takýmto prípadom sa stretli aj diaľniční policajti z Trenčína. 

Na diaľnici D1 smerom na Bratislavu spozorovali policajti ťahač Volvo s návesom, ktorého vodič jazdil zo strany na stranu. Hliadka následne vozidlo zastavila a vodiča podrobila dychovej skúške. Príčinou jeho nebezpečného spôsobu jazdy bol alkohol v krvi. "Pri kontrole vodič kamiónu nafúkal 1,13 mg/l, čo je v prepočte 2,35 promile. Opakovaná dychová skúška po dvadsiatich minútach ukázala hodnotu 2,25 promile," informovala polícia na sociálnej sieti. Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode. Po lekárskom vyšetrení skončil v cele.

"Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície z Trenčína ho obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vzhľadom na veľkosť, silu a možný škodlivý následok, ktorý môže nákladné vozidlo spôsobiť je trestná sadzba odňatia slobody vyššia," uzavrela polícia. Vodičovi v zmysle zákona hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy