Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Rušná noc v obci Demjata: Požiar spôsobil škody za približne pol milióna eur
Zdielať na

Rušná noc v obci Demjata: Požiar spôsobil škody za približne pol milióna eur

PREŠOV / Požiar zrubovej chaty v katastri obce Demjata spôsobil škody za približne pol milióna eur. Informovala o tom Miroslava Knišová z vnútorného oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove s tým, že oheň zachvátil stavbu vo štvrtok, 15.decembra, krátko po polnoci. Nikto sa pri požiari nezranil.

"Na mieste udalosti zasahovalo deväť príslušníkov z hasičských staníc Raslavice, Bardejov a Prešov s piatimi kusmi hasičskej techniky, ako aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Demjata s jedným kusom techniky. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o požiar dvojpodlažného dreveného zrubového domu s rozmerom približne 15 krát 15 metrov," uviedla Knišová. Požiar sa nachádzal v treťom štádiu horenia.

Knišová dodala, že zasahujúci hasiči odpojili objekt od prívodu energií a okamžite začali s hasiacimi prácami. Požiar sa im podarilo v priebehu dvoch hodín lokalizovať, následne postupne rozoberali konštrukcie objektu a pomocou termovíznej kamery vyhľadávali skryté ohniská a dohášali ich.

"Požiar bol zlikvidovaný krátko po štvrtej hodine. Z dôvodu silného zadymenia boli pri zásahu použité autonómne dýchacie prístroje," doplnila Knišová. Na miesto udalosti vyslali aj expertíznu skupinu z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. "Následkom udalosti vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 500.000 eur," uzavrela Knišová. Prešovský vyšetrovateľ vo veci začal trestné stíhanie pre zločin poškodzovanie cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy