Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri nehode autobusu a posypovača sa zranilo sedem ľudí
Zdielať na

Pri nehode autobusu a posypovača sa zranilo sedem ľudí

KOŠICE / V utorok, 13. decembra večer, viedol 34-ročný vodič autobus mestskej hromadnej dopravy v pravom jazdnom pruhu v smere od Palackého ulice v Košiciach na Južné nábrežie, pričom sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu autobusu a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Jeho prednou časťou narazil do zadnej časti svetelne označeného odstaveného nákladného vozidla, takzvaného posypovača.

​Uviedla to Polícia Košického kraja na svojom Facebooku. V autobuse sa v tom čase nachádzalo niekoľko cestujúcich, po náraze sedem z nich spadlo na podlahu autobusu. Podľa predbežných lekárskych správ 16-ročný cestujúci utrpel ľahké zranenia, ktoré si nevyžiadali dobu práceneschopnosti, dvaja z cestujúcich (13 a 72 rokov) utrpeli ľahké zranenia, 18-ročný cestujúci utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia desať dní a dvaja cestujúci (36 a 54 rokov) sa zranili iba ľahko.

Najhoršie dopadla 58-ročná cestujúca, ktorá pri páde utrpela zranenia ťažkého charakteru a doba jej liečenia a práceneschopnosti sa odhaduje na viac ako 42 dní. Vodič autobusu pri náraze utrpel ľahké zranenia s dobou liečenia do sedem dní a vodič posypovača sa pri dopravnej nehode nezranil. Prítomnosť alkoholu u vodiča autobusu a ani u vodiča posypovača zistená nebola. Vodičovi mestskej hromadnej dopravy bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda. Policajti vyčíslili škodu na 80-tisíc eur a začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy