Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Policajt, ktorý zmizol po prevalení škandálu s peniazmi z blokových pokút, sa prihlásil
Zdielať na

Policajt, ktorý zmizol po prevalení škandálu s peniazmi z blokových pokút, sa prihlásil

BANSKÁ BYSTRICA / Po banskobystrickom dopravnom policajtovi, ktorý zmizol po prevalení škandálu s peniazmi z blokových pokút, už nepátrajú. Po týždni sa sám prihlásil na policajnej inšpekcii. Podľa obvinení vraj zobral viac ako stotisíc eur a to z peňazí, ktoré dopravné hliadky vyzbierali na pokutách.

Zmizol potom, čo pri kontrole nadriadení dopravného policajta zistili, že sa z blokových pokút stratilo vyše 100- tisíc eur. 40- ročný policajt podľa obvinení časť peňazí neodovzdával, ale údajne končili v jeho vrecku. Postupne po čiastkach si mal takto prilepšovať pravdepodobne dlhšiu dobu.

Muž, ktorý sa nehlásil príbuzným a nikto o ňom nevedel, sa po týždni prišiel sám prihlásiť. "Podľa vyjadrenia úradu inšpekčnej služby sa obvinený sám dostavil pred vyšetrovateľa, pátranie po ňom teda zrušili," informovala hovorkyňa ministerstva vnútra Zuzana Eliášová. 

Čo bolo motívom jeho konania, na čo peniaze použil, prípadne, či ich bude schopný vrátiť nateraz jasné nie je. Ministerstvo ďalšie informácie nezverejňuje. Podľa informácií TV JOJ prišiel za vyšetrovateľom v sprievode obhajcu. Podal vraj už aj výpoveď zo zamestnania. Prokuratúra zatiaľ nedostala návrh vyšetrovateľa na jeho väzobné stíhanie. Je možné, že bude vyšetrovaný na slobode. "K predmetnej trestnej veci sa v súčasnosti nie je možné bližšie vyjadriť, pretože práve prebiehajú prvotné úkony prípravného konania," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici, Ivan Vozár.

V súvislosti so zmiznutím peňazí čelí muž obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Okrem toho je od septembra tohto roku obvinený aj z porušovania domovej slobody za skutok, ktorý sa stal v Jánovej Lehote pri Žiari nad Hronom, kde sa snažil proti vôli majiteľky dostať do dvora rodinného domu. Na polícii pracoval vyše 10 rokov. V minulosti ho ocenili za pomoc vodičovi, ktorého počas jazdy na banskobystrickej križovatke premohli zdravotné problémy. 

Tentokrát sa ale zviditeľnil v súvislosti s prípadom, s akým sa v kraji ešte nestretli. Zmiznutie takéhoto množstva peňazí z policajnej kasy sa nezaobišlo bez viacerých personálnych zmien. "Riaditeľ Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici už prijal potrebné opatrenia, aby v budúcnosti k takémuto konaniu policajtov nedošlo," vyjadrila sa hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici, Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy