Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na koľajniciach: Pod kolesami vlaku v Bernolákove zahynulo iba 14-ročné dievča
Zdielať na

Tragédia na koľajniciach: Pod kolesami vlaku v Bernolákove zahynulo iba 14-ročné dievča

BERNOLÁKOVO / Pri tragickej zrážke vlaku len niekoľko metrov od stanice v Bernolákove prišlo o život 14-ročné dievča. Podľa zistení TV JOJ malo spáchať samovraždu. V tomto roku ide už o deväťdesiaty prípad úmrtia na železnici.

Nešťastie sa stalo v nedeľu večer v smere do Senca neďaleko železničnej stanice v Bernolákove.Rušňovodič spozoroval v koľajisku dievča v tmavom oblečení. Hoci ihneď zatiahol brzdu, zrážke už nedokázal zabrániť. Záchranári 14-ročnej tínedžerke už nedokázali pomôcť. Devastačným zraneniam na mieste podľahla.

"Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," hovorí Jana Šimunková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.  

Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. "Povereným príslušníkom Oddelenia železničnej polície PZ Bratislava bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Šimunková. 

Železničná doprava bola krátko po tragédii obmedzená."Nehodová udalosť spôsobila meškanie 16 vlakov v trvaní od 4 do 190 minút. Doprava bola obnovená krátko po deviatej hodine," informuje Ria Fejk Achbergerová, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. 

Psychologická poradňa IPčko zaznamenala vo vianočnom období 80 percentný nárast žiadostí o pomoc od ľudí, ktorí majú depresie, úzkosti, myšlienky na samovraždu, prípadne sú obeťami domáceho násilia.

"Odporúčam, aby ľudia ten posledný zbytok energie a sily, ktoré majú, venovali tomu, komu môžu povedať vieš čo, je mi tak zle, že sa bojím sám o seba. To sú momenty, ktoré rozhodujú o živote a smrti. Nezostávate prosím sami, skúste nabrať odvahu a ozvite sa nám," hovorí Marek Madro, psychológ a riaditeľ Ipčka. Každý deň je k dispozícii mladým ľudom aj krízová linka pomoci, a to na čísle 0800 500 333.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy