Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladík dostal šmyk a čelne narazil do auta. Pri nehode bolo desať ľudí
Zdielať na

Mladík dostal šmyk a čelne narazil do auta. Pri nehode bolo desať ľudí

POPRAD / Husté sneženie včera podvečer skomplikovalo dopravu na hlavnom ťahu z Popradu na Rožňavu. V jednom úseku sa zrazili dve osobné autá a horský priechod Vernár bol pre kamióny uzavretý.

Pár minút pred 17. hodinou sa medzi obcami Hranovnica a Vernár zrazili dve autá. Za volantom Škody Octavia sedel len 17-ročný vodič. Šoféroval pod dozorom dospelej príbuznej. Bola to ale ťažká skúška zvládnuť šoférovanie na ceste pokrytej kašovitým snehom. S tým majú problém aj skúsenejší vodiči. Mladík vraj nešiel rýchlo a dostal na ceste šmyk. Prešiel do protismeru, kde narazil do protiidúceho auta. 

"V oboch vozidlách bolo päť ľudí, jedna osoba ostala vo vozidle. Za pomoci RZP sme ju vytiahli von z vozidla," povedal veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru Poprad Patrik Hudák. Hasiči a záchranári spoločnými silami dostali staršiu ženu von z auta cez zadné dvere. Ostatní vyšli z áut po zrážke sami. 

Záchranári na mieste ošetrili dve ženy a následne ich odviezli do nemocnice. Ich zranenia, našťastie, neboli veľmi vážne. Ostatní účastníci vrátane 5-člennej posádky z Maďarska zranení neboli. O dve deti zo slovenského auta sa postarali príbuzní, o Maďarov zas popradskí hasiči. "Privolali sme evakuačné vozidlo, podmienky nie sú najlepšie, takže sme chceli, aby boli v teple," dodal Hudák. 

O tom, čo sa stalo, nechcel hovoriť ani jeden z vodičov. Ich dychové skúšky boli negatívne, boli pri tom, ako policajti dokumentovali nehodu a zároveň riadili dopravu, aby sa na hlavnom ťahu na Rožňavu nevytvárali kolóny. My sme sa z nehody vybrali k horskému priechodu Vernár. Stretli sme tu kamionistu Milana, ktorý vyrazil z Hranovnice a nevedel, že je tento úsek uzavretý, no stav vozovky ho zastavil, riskovať nechcel. "Radšej postojím a počkám na posypovačov a keď mi povedia, že môžem, tak pôjdem," povedal Milan. V iných častiach okresu Poprad bola situácia na cestách pokojná. Krátko pred 19:00 sa situácia zmenila k lepšiemu a horskí priechod uvoľnili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy