Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Michalovciach otvárali šampanské. Nešlo o žiadnu párty, ale o likvidáciu nezákonne dovážaného alkoholu
Zdielať na

V Michalovciach otvárali šampanské. Nešlo o žiadnu párty, ale o likvidáciu nezákonne dovážaného alkoholu

MICHALOVCE / Príslušníci Finančnej správy z Michaloviec sa dnes stretli pri obrovskom množstve alkoholu. Hoci tam strieľali aj šampanským, nešlo o žiadnu mikulášsku párty. Do objektu čističky odpadových vôd totiž vylievali nezákonne dovážané nápoje.

Všetky zadržané alkoholické nápoje musia byť zlikvidované. Podmienkou je, aby išlo o zákonný spôsob. "Zmiešaním s odpadovou vodou a jej následný prechod cez technologickú línku, kde dochádza k mikrobiologickému rozloženiu alkoholu," vysvetlila hovorkyňa Colného úradu Michalovce Jana Nimrichterová. Všetok alkohol pochádzal z našej východnej hranice s Ukrajinou. Colníci ho tu zadržali za obdobie posledných 6 mesiacov. "132 litrov rôznych alkoholických nápojov," upresnila.

Dovoz alkoholu je prípustný, no v obmedzenom množstve. Cestujúci majú najväčší problém v dodržiavaní limitov a kombinácií rôznych druhov nápojov. "Liter čistého alkoholu, teda nad 21 percent, 2 litre šumivého vína a 4 litre tichého vína." Ak cestujúci prizná alkohol a nedodrží limit, povolené množstvo mu colníci nechajú. Horšie dopadne osoba, ktorá sa chce úplne vyhnúť colnej kontrole. "Tieto nápoje sú mu zaistené a hrozí mu finančný postih," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy