Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kúpil si nôž a mamičku malých detí šiel popraviť priamo pred ich očami. Obvinený sa postavil pred súd
Zdielať na

Kúpil si nôž a mamičku malých detí šiel popraviť priamo pred ich očami. Obvinený sa postavil pred súd

PEZINOK / Brutálny útok ex-partnera mladá Silvia prežila. Obvinený 39-ročný muž sa už postavil pred sudcu. Ten rozhodoval o tom, či bude stíhaný na slobode alebo spoza mreží. Motívom krvavej drámy mala byť žiarlivosť. Upozorňujeme, že reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Erik si mal všetko dopredu naplánovať

Pred útokom si v meste ešte kúpil kuchynský nôž. Potom sa vybral za 28-ročnou Silviu do bytu, kde býva aj so svojou 11-ročnou dcérou a trojročným synčekom.

Erik (39) prišiel do bytovky a dobýjal sa cez vchodové dvere do bytu. Silvia mu ich neotvárala. Chodbami sa ozýval rev. Erik potom vyšiel von a preskočil plot do predzahrádky, kadiaľ sa chcel dostať dnu.

Mamička z bytu ušla aj s deťmi von na ulicu

V rukách držala malého synčeka. Erik napriek tomu v zúrivosti zaútočil a pichol ju nožom do hrude. Jej srdce minul len o pár centimetrov. Na pomoc dobehli susedia, ktorí ho spacifikovali.

Prípad si prevzala NAKA

Prípad najprv riešila krajská kriminálka. Na druhý deň, si ho ale prevzala NAKA a vyšetrovateľ Erika obvinil. "Obvinený bol z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu a zo zločinu porušovania domovej slobody," informuje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Ozbrojené komando obvineného muža doviezlo na súd. Prokurátor ho chcel mať vo väzbe. "Z dôvodov útekovej a preventívne väzby," dodal prokurátor ÚŠP. 

Motívom bola údajne žiarlivosť a partnerské nezhody

Silvia už nechcela vo vzťahu s Erikom ďalej fungovať. Podľa informácií TV JOJ mal Erik problémy so žiarlivosťou už aj v predošlých vzťahoch. S mladou mamičkou sa spoznal cez sociálne siete. Sudca po zhruba hodine rozhodol a obvineného poslal do väzby. "Klient k veci využil právo zatiaľ nevypovedať. Voči vzatiu do väzbu sťažnosť nepodal. Bol práve prevezený do Justičného paláca," uviedol obhajca obvineného Marián Galbavý. Obvinený Erik môže za tento brutálny útok dostať doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy