Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Výtržník sa vlámal do nemocnice: Namiesto úteku si dal kávu a zjedol kakaové venčeky
Zdielať na

Výtržník sa vlámal do nemocnice: Namiesto úteku si dal kávu a zjedol kakaové venčeky

HUMENNÉ / Vlámal sa do nemocnice, urobil si tam kávu a zdravotníkom a policajtom spôsobil zbytočné starosti. Páchateľ rozbil sklenené výplne a poškodil aj nemocničnú kaplnku. Policajti muža po niekoľkých mesiacoch vypátrali. Ide o 41-ročného Humenčana.

​Množstvo rozbitého skla a rozhádzané veci – v takomto stave našli zamestnanci humenskej nemocnice sklad so zdravotníckymi pomôckami. K vlámaniu došlo vlani, v čase, keď nemocnica čelila veľkému náporu pacientov a pasovali sa s covidom. Páchateľ rozbil sklenené výplne na sklade aj na nemocničnej kaplnke. "Doslova hyenizmus. Mali by sme si vážiť prácu lekárov, zdravotných sestier a ďalších," vyjadrila sa Humenčanka. "V kancelárii skladu vyhádzal zo skrine uteráky a odcudzil sladkosti," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. "Nešlo o lúpež, skôr o vandalizmus. Nemocnica okamžite po zistení stavu privolala políciu a objekt zabezpečila. Na okná a dvere boli umiestnené mreže," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Jana Fedáková.

Kým páchatelia sa väčšinou z miesta činu ponáhľajú preč a snažia sa za sebou zahladiť stopy, v tomto prípade to bolo naopak. Podľa zamestnancov si tam spravil a vypil kávu. Taktiež zjedol kakaové venčeky. Polícia viedla trestné stíhanie vo veci krádeže a páchateľa sa podarilo vypátrať. "Za uvedený skutok bolo vznesené obvinenie 41-ročnému páchateľovi z Humenného, ktorého súd po podaní obžaloby trestným rozkazom uznal vinným," povedal vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Hoci škoda v tomto prípade nebola vysoká, sudca poslal obvineného za mreže. A to na šesť mesiacov nepodmienečne. Humenčania presne vedia, čo by malo nasledovať. "Mal by prísť, poupratovať a ospravedlniť sa," uviedla Humenčanka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy