Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý šéf väznice sa postaví pred súd: Mal sexuálne zneužívať trestankyne
Zdielať na

Bývalý šéf väznice sa postaví pred súd: Mal sexuálne zneužívať trestankyne

Zdroj: TV JOJ

WASHINGTON / Pred súd sa v Spojených štátoch postavil bývalý šéf väznice v kalifornskom Dubline. Podľa prokuratúry mal sexuálne zneužívať trestankyne a fotiť si ich nahé.

V prípade, že ho súd uzná vinným, hrozí mu desať rokov väzenia. Zo sexuálneho zneužívania sú obžalovaní aj ďalší štyria zamestnanci väznice. Prípad vrhá nepríjemné svetlo na prax v amerických federálnych väzniciach. 

Zariadenie, ktoré viedol obžalovaný Ray J. Garcia, americké médiá nazývajú znásilňovacím klubom. Zamestnanci tam podľa všetkého dlhodobo zneužívali svoje pozície a moci, aby ženy nútili k sexu alebo ich inak zneužívali. Zákon zakazuje akýkoľvek kontakt sexuálnej povahy medzi dozorcami a väzňami.

Bývalý šéf väznice vinu popiera a jeho obhajca tvrdí, že o zločinoch neexistujú žiadne dôkazy, okrem svedectiev väzenkýň. Podľa prokuratúry si riaditeľ pre kontakty s trestanými ženami zámerne vyberal vo väznici také miesta, ktoré neboli pod dohľadom kamier.

Ďalší traja zamestnanci väznice priznali pred súdom svoju vinu. Jedným z nich je väzenský kaplán, ktorý dostal sedemročný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy