Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragédia pri hasení požiaru: Zahynul jeden z dobrých hasičov
Zdielať na

Tragédia pri hasení požiaru: Zahynul jeden z dobrých hasičov

ČESKÁ LÍPA / Tragicky skončil zásah hasičov pri požiari drevenej chalupy na Liberecku. Zomrel pri ňom jeden z dobrovoľných hasičov. Majiteľa domu hasiči a policajti stále hľadajú.

Mal to byť bežný zásah hasičov pri požiari miestnej chalupy v Novom bore. To sa ale behom sekundy zmenilo. "Boli nasadené tri vodné prúdy a vysokotlakové hasiace a rezacie zariadenia Kobra a následne boli pridané aj dva prúdy vnútornou zásahovou cestou," uviedol hovorca hasičov Jakub Sucharda. Hasiči dlho nevedeli dostať požiar pod kontrolu, až po siedmich hodinách sa im to podarilo. Potom ale prišlo k nečakanej tragédii, strop budovy sa zrútil. "Služba kriminálnej polície a vyšetrovania zisťuje príčinu nie iba samotného požiaru, ale aj okolností smrteľného úrazu, ktorý utrpel dobrovoľný hasič," informovala hovorkyňa českej polície Ivana Baláková.

"Hasič zraneniam podľahol," dodal hovorca hasičov. Dobrovoľný hasič nemusí byť jedinou obeťou požiaru chalupy. Hasiči sa domnievajú, že v dome bol aj 70-ročný majiteľ chalupy. Nikto sa ale dnu ešte nevrátil, pretože statik varuje pred zrútením stavby. Záchranné práce tak musia počkať. "Prehľadanie miesta vykonáme až po jeho vychladnutí a predpokladáme, že k tomu dôjde až nasledujúci deň," zakončila Baláková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy