Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Seniorka prišla o tisíce eur. Podvodníci sa vydávali za banku a políciu
Zdielať na

Seniorka prišla o tisíce eur. Podvodníci sa vydávali za banku a políciu

DOLNÝ KUBÍN / O tisíce eur pripravili podvodníci seniorku z Oravy.  Neznáma osoba v utorok, 29. novembra, telefonicky kontaktovala poškodenú 77-ročnú ženu na pevnú linku a predstavila sa ako zamestnankyňa banky.

Seniorke oznámila, že jej z účtu chcel niekto vybrať finančnú hotovosť a má sa dostaviť do banky. "Následne sa v telefóne ozval mužský hlas, ktorý sa predstavil ako policajt a žene oznámil, že je v ohrození a chcú ju okradnúť. Počas rozhovoru zisťoval finančné pomery, žiadal vložiť všetky peniaze a cennosti do tašky a priložiť aj finančnú hotovosť, ktorú vyberie z banky," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Muž podľa polície seniorku požiadal o jej mobilné telefónne číslo, na ktoré ju následne kontaktoval a navigoval, komu má odovzdať tašku.

Ubezpečil ju, že keď sa policajná akcia skončí, cennosti i peniaze sa jej vrátia. Hovorkyňa uviedla, že 77-ročná žena peniaze a cennosti podľa pokynov odovzdala neznámej osobe, ktorá sa predstavila ako policajt. "Týmto podvodným konaním neznámi páchatelia spôsobili škodu najmenej 9 274 eur," uviedla Kremeňová. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. "Žiadame obyvateľov, aby sa so svojimi blízkymi seniormi na túto tému porozprávali, informovali ich o takomto podvodnom konaní s cieľom predchádzať mu," zdôraznila Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy