Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič prešiel do protismeru a narazil do stromu. Dvom účastníkom nehody pomôcť nedokázali
Zdielať na

Vodič prešiel do protismeru a narazil do stromu. Dvom účastníkom nehody pomôcť nedokázali

REVÚCA / Vodič z neznámych príčin prešiel do protismeru a mimo cesty narazil do stromu. Táto nehoda má žiaľ až dve obete.

Nehoda sa stala za Revúcou smerom na Železník. Cesta na tomto úseku nie je v dobrom stave, je úzka a málo frekventovaná. Za volantom sedel 55-ročný muž, v aute s ním sa viezol aj 87-ročný otec jeho družky.

"Vodič sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cesty, kde ľavou prednou časťou narazil do stromu," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Auto v tom čase jazdilo do kopca, na mieste neboli žiadne stopy po brzdení. K vyšetrovaniu prizvali aj znalca. Hoci bol vodič zakliesnený, bol pri vedomí a sám dokázal privolať pomoc.

"Žiaľ vyslaní záchranári už jednému z dvoch účastníkov nehody pomôcť nedokázali. Lekár musel konštatovať smrť," informuje hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Na mieste zomrel 87-ročný dôchodca.

Vodiča museli z auta vystrihnúť hasiči, záchranári ho vo vážnom stave previezli do nemocnice v Revúcej. Tam ale zraneniam podľahol aj on. To, či bol vodič pod vplyvom alkoholu, bude polícia vedieť až po vykonaní pitvy. Muž mal v minulosti zadržaný vodičský preukaz pre jazdu pod vplyvom alkoholu. Trest mu skončil v októbri tohto roku. Vodičský preukaz si ale ešte nestihol vybaviť. V čase nehody teda nemal čo robiť za volantom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy