Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na autobusovej zastávke začal horieť autobus
Zdielať na

Na autobusovej zastávke začal horieť autobus

BRATISLAVA / V ranných hodinách, 29. novembra, začal horieť autobus mestskej linky na ceste medzi Devínom a Devínskom Novou Vsou na zastávke Morava.

Vodič linky číslo 29 si krátko po siedmej hodine ráno všimol, že sa mu dymí zo zadnej - motorovej časti autobusu. Odstavil vozidlo na zastávke a cestujúcim prikázal vystúpiť. V krátkom čase sa plamene rozšírili na celý dopravný prostriedok. Na miesto rýchlo dorazili hasiči. Cestujúci boli evakuovaní a k zraneniu osôb nedošlo. "Snažil sa požiar uhasiť svojpomocne hasiacim prístrojom. Toto sa nedarilo," povedal hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec. 

"Jednotka vykonala lokalizáciu a likvidáciu požiaru. Neboli zranené žiadne osoby," povedal veliteľ zásahu Ivan Kralovič. Z autobusu zostal nepojazdný šrot. Dopravný podnik v krátkom čase vyslal náhradnú autobusovú dopravu. Prečo autobus začal horieť, zatiaľ nie je známe. Prípadu sa venuje zisťovateľ príčin požiaru. 

"Touto cestou sa chceme všetkým cestujúcim ospravedlniť za prípadné nepríjemnosti, ktoré boli týmto raňajším incidentom spôsobené," dodáva Martin Chlebovec. Autobus bol vyrobený a zaradený do prevádzky v roku 2010. Jeho nadobúdacia cena bola v tom čase 262-tisíc eur. Dnes z neho zostal len šrot. Linka v tomto úseku nepremávala približne hodinu. Po uhasení požiaru a uvoľnení cesty, dopravný podnik vyslal náhradnú autobusovú dopravu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy