Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pod kolesami vlaku zahynul 30 ročný muž. Všetko nasvedčuje tomu, že nešlo o nešťastnú náhodu
Zdielať na

Pod kolesami vlaku zahynul 30 ročný muž. Všetko nasvedčuje tomu, že nešlo o nešťastnú náhodu

OKRES HUMENNÉ / Pod kolesami vlaku vyhasol v noci život 30-ročného muža. Nebohý sedel pred zrážkou v koľajisku, tvrdí to svedok tragédie. Hoci rušňovodič použil aj rýchlobrzdu, pre krátku vzdialenosť tragédii nedokázal zabrániť.

K nehode došlo krátko po polnoci. Regionálny expres práve smeroval do Humenného. Akákoľvek snaha o pomoc bola márna. Rušňovodič použil rýchločinnú brzdu, avšak stretu vlaku s osobou pre krátku vzdialenosť už nedokázal zabrániť "Prednou časťou vlakovej súpravy došlo k zachyteniu 30-ročného muža zo Strážskeho," informoval policajný hovorca Daniel Džobanik.

Vlakový personál na miesto okamžite privolal záchranné zložky. Zranenia ale neboli zlučiteľné so životom. "Podľa doterajších zistení išlo zo strany muža o úmyselne konanie, v čase kolízie mal sedieť v priestore kolajiska," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

K zraneniu cestujúcich nedošlo. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom. "Táto udalosť spôsobila meškania iba tohto jedného vlaku, a to dovedna o viac ako 140 minút," skonštatoval Kováč.

Oddelenie železničnej polície tento prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil súdnolekársku pitvu," uzavrel policajný hovorca Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy